Korkuya itimat

Güncelleme Tarihi:

Korkuya itimat
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2002 01:56

G.Saray Türkiye Ligi'nde oynadığı futbolu oynarsa kaybedecek, Şampiyonlar Ligi'ndeki futbolunu oynarsa kazanacak. Bu maçta benim hesaplarıma göre bareberlik yok. Maçın kilit adamı da Daum olacak. Cesaretine mi itimat edecek, korkusuna mı?

Şimdi kadrolar geldi... Daum korkusuna itimat veriyor. (Bu bölüm maç başlamadan yazıldı) Ünlü filazof Arthur Schopenhauer sakal traşı için asla berber koltuğuna oturmaz, usturayla boynu arasındaki ilişki nedeniyle ‘‘Cesaretime itimat etmektense, korkuma itimat ederim’’ dermiş.

Peki Daum için korku neden? Beşiktaş kendi futbolunu oynasa, bu maç böyle bitmezdi. Ahmet Dursun, Tamer neden yok? Erman, G.Saray'ın en etkin adamlı Hasan Şaş'ın koridorunu tıkamak için mi takımda? Ronaldo, Ali Eren ve Ahmet Yıldırım orta göbekte kademeli oynuyor. Gol yememek için mi? Daum beraberlik hesabıyla çıktığı maçta galibiyeti düşünmedi. Cesaretine değil, korkusuna güvendi. Ama olmadı.

Lucescu'nun da yanlışları yok değildi. Perez'in önüne sağ kenarda ağır Fleurquin'i yerleştirmek, Batista'yı ortaya alıp, hücuma göndermemek ve Berkant'ı kenarda bırakmak. Hep tartışılacak şeyler. Ama takımı kazandı.

FLAŞ POZİSYONLAR

Maça korkak başlayan iki teknik direktörün yönetiminde G.Saray ve Beşiktaş ilk yarıya 4 gol pozisyonu sığdırdı. Ümit Karan, G.Saray tarihine golcü olarak geçmek istiyorsa, dün akşam girdiği mutlak pozisyonlarda topu ağlara göndermesi gerekirdi. 27. dakikada bomboş durumda G.Saray'ı golden ederken, kaleci Myhre için de artık sevap zamanıydı herhalde. İlhan'ın yan, Hasan Şaş'ın üst direkte patlayan şutları, korkuları fazla iki teknik direktörün futbolu büyütmeyen taktikleri içerisinde ilk yarının flaş pozisyonlarıydı.

İkinci yarı son perdeydi. G.Saray evinde mutlak kazanmak zorundaydı. İlk yarı 5 adamla savunmadaki Beşiktaş'ın üstüne sadece Ümit ve Arif ile giden G.Saray, artık riskleri göze almaya ve defansını da öne çıkarmaya başladı. İlk yarı genelde oyunu kendi alanında kontrol eden taraflardan G.Saray golü düşünmeye başlarken, Daum hala uyuyor, sinek kaydı bir traş hesabı yerine boynuna değecek ustranın korkusunu yaşıyordu.

G.Saray oyunu forse etti. Kendi alanından rakip alana gitmeyen Batista yerine Berkant oyuna dahil oldu. 69. dakikada Arif'in ortasında sahanın kötülerinden Fleurquin golü buldu. Daum golden sonra uyandı. Tamer-Ahmet Dursun sahadaydı. Beşiktaş kendi gibi oynamaya başladı. Beraberliği de bulabilirdi. Ama çok yaklaşan taraf G.Saray'dı. Sonuç korkunun ecele faydası yok.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!