Korhan Yamaç: Mermiyi şöhret için atmıyorum

Güncelleme Tarihi:

Korhan Yamaç: Mermiyi şöhret için atmıyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2016 22:59

Mayına basınca bacağını kaybetti. Ordudan yüzbaşı rütbesiyle emekli oldu. Bugün albay rütbesini taşıyan milli atıcı, 4 kez üst üste olimpiyata giderek tarih yazdı. “Mermiyi şöhret için değil, şehitler, gaziler, doktorlar ve öğretmenler için atıyorum” diyor.

Haberin Devamı

1993’te Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu, Korhan Yamaç. 1995’te Mardin’de bir operasyona giderken mayına basıp sağ bacağını kaybetti... Teğmendi. 2004’te yüzbaşı olarak askerlikten emekli olma kararı alırken, yüzbaşıydı. Gazi Korhan Yamaç, bugün albay rütbesi taşıyor. Bacağını kaybetmeden önce de atıcılık sporu yapıyordu.

Korhan Yamaç: Mermiyi şöhret için atmıyorum

 

50’DEN FAZLA MADALYASI VAR

Bırakmadı ve üst üste 4 olimpiyata giden ilk paralimpikçimiz oldu.
Elbet kolay olmadı: “Ayağımı kaybettikten sonra zorlandım. Ama bacağımı kaybettikten sonra askerliğe ve spora yeniden döneceğimi öğrenince çok sevindim. Protez taktıktan sadece bir ay sonra Türkiye şampiyonu oldum.”
2004’ten beri tüm olimpiyatlara katıldı: “2004’te 1 altın ve 1 bronz kazandım. Bunlar paralimpikte kazandığımız ilk madalyalardı. 2012’de ise, gümüş aldım. Dünya dahil, 50’den fazla uluslararası madalyam var.”
Generallik hedefi ortadan kalkınca olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyor ve ulaşıyor. Peki ne için?
“Ben mermileri şöhret olmak için atmıyorum.”
“Şehit arkadaşlarım ve gaziler için bayrağımız dalgalansın diye. Bu ülkeye hizmet eden doktorlar için de öğretmenler için de aslında...”

Haberin Devamı

Korhan Yamaç: Mermiyi şöhret için atmıyorum

ACILARI DA KONSANTRASYONLA YENDİM

ATICILIK yüksek konsantrasyon gerektiriyor. Hastanede çektiğim acıyı da konsantrasyonla aştım. 1 milimlik hata hedefi vuramamak demek. 50 metreden bir saat ekranı kadar hedefi vurmanız gerekiyor. 2 saatte 60 mermiyi yüksek konsantrasyonla atmanız lazım.

E-POSTAYLA GELEN ŞAMPİYON

RİO Olimpiyatları’nda kanoda da ilk kez temsil edileceğiz. Bu başarıyı da Letonyalı Lasma Leipa’ya borçluyuz. Lasma’nın ay yıldız adına yarışmasının ilginç bir öyküsü var. Ülkesindeki olanakların yeterli olmaması nedeniyle Türkiye Kano Federasyonu’na e-mail atarak, “Türkiye adına yarışmak istiyorum” der. Hikaye, olimpiyata kadar uzanır. Federasyon Başkanı Sami Mengütay, “Transfer ücreti ödemedik. Letonya Fedarasyonu, hiç zorluk çıkarmadı” diyor.

Haberin Devamı

BiR KANALIMIZ BiLE YOK

Lasma’nın kano sporunun memlekette gelişmesi için de model olduğunu söylüyor Sami Mengütay: “Olimpiyat ve dünya şampiyonlarını geride bırakarak Avrupa Şampiyonu oldu.” Mengütay’ın bir isteği var: “Kano olimpiyatta 48 madalya veren bir spor, ama bizim bir kanal parkurumuz bile yok. Yurt dışına gitmek zorunda kalıyoruz. Bu konuda yatırım yapılmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!