KOPENHAG'DA HESAPLASMA

Güncelleme Tarihi:

KOPENHAGDA HESAPLASMA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Trilyonluk kramponlar 17 Mayıs için düğmeye bastı

1

1-Hakan Şükür, Hagi, Popescu ve Okan gibi yıldızları bulunduran G.Saray ile Bergkamp'lı, Henry'li, Kanu'lu Arsenal

finali Avrupa'nın gündemine oturdu.

2

2-İngilizler, Avrupa Kupaları ndaki son kalesi olan Arsenal ile Leeds'in intikamını alma peşinde koşacak. Adalılar lejyonerler ordusuyla şampiyonluk peşinde.

3

3-Arsene Wenger, 11 yıl önce G.Saray'a Kupa 1'de boyun eğdi. Fransız teknik adam rövanşı almak, Fatih Terim, Türkiye'ye ilk kupayı getiren adam olmak istiyor.

4-1998 Dünya Kupası finalinde Taffarel'e gol atan Fransız Petit ile Brezilyalı yıldızın randevusu merakla bekleniyor. Her ikisi de kupadan oldukça emin.

Tarihi randevu

İkisi de ülkelerinin en seçkin takımları. İkisi de 1999-2000 sezonunda birçok ortak başarıya ayrı yerlerde ve zamanda imza attı. Ancak kader onları 17 Mayıs'ta Kopenhag'da biraraya getirdi. G.Saray ve Arsenal, Danimarka'da kozlarını paylaşacak. Kupa 2'nin sahibi olmak için kapışacak. Cimbom finale gelene kadar 16, Arsenal ise 14 karşılaşma yaptı.

Lejyonerler ordusu

Şampiyonlar Ligi'nde grubunda üçüncü olduktan sonra UEFA'da mücadele eden Arsenal'in kadrosunda Fransız Vieira, Petit, Hollandalı Bergkamp, Overmars, Nijeryalı Kanu, Hırvat Suker, Brezilyalı Silvinho, İsveçli Ljungberg ve Seaman gibi yıldızlar bulunuyor. İngilizler, finalde bu lejyoner ordusuyla Leeds'in intikamını almanın hesaplarına başladı.

Hocaların savaşı

Yıl 1989.. Arsenal'in hocası Arsene Wenger o zaman Monaco'nun başındaydı. Mustafa Denizli'li G.Saray, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda rakibini elemiş, yarı finale kalmıştı. Wenger, rövanşı almak, Fatih Terim ise bir ilke daha imza atarak, Türkiye'ye UEFA Kupası'nı getirmek istiyor. Hedefleri büyük olan bu iki hocanın savaşı merakla bekleniyor.

İlginç buluşma

Fransa ile Brezilya'nın oynadığı 1998 Dünya Kupası finali hala dillerde. O maçta Sambacıların kalesini koruyan Taffarel, kalesinde 3 gol görmüş ve bu gollerin bir tanesini de Arsenal'in orta sahadaki kozu olan Petit kaydetmişti. Taffarel,‘‘Petit'in değişik bir yapısı var. Dünya Kupası'nda bana attığı golü iyi hatırlıyorum. Ama rövanşı ondan alacağım’’dedi.

G.Saray’ın gol silahı Hakan Şükür

Attığı ve attırdığı gollerle G.Saray'ı UEFA Kupası'nda finale taşıyan Hakan Şükür, 17 Mayıs'ta Arsenal ile yapılacak şampiyonluk maçında da takımının forvetteki en önemli kozu olacak. Arsenal teknik heyeti şimdiden Hakan Şükür'ü durdurabilmenin yollarını arıyor.

G.Saray'ın kozu Claudio Taffarel ile Arsenal'in yıldızı Emmanuel Petit, 98 Dünya Kupası'nın rövanşı için iddialı. İkili, Kopenhag'daki final için ‘‘Kupa bizim olacak’’ diyor. Ancak sonuç merakla bekleniyor. Petit, Fransa'nın, Brezilya'yı 3-0 yendiği maçta takımının gollerinden birini kaydetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!