Konyaspor'da yönetim "devam" dedi

Güncelleme Tarihi:

Konyasporda yönetim devam dedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 16:18

Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında yönetim olarak yola devam kararı aldıklarını söyledi.

Başkan Karapınar, 1 yıl aradan sonra yeniden Bank Asya 1'inci Ligi'ne düşmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtirken, bütünleşerek yeniden Süper Lig'e dönüş yapmak için harcayacaklarını anlatırken, "Gönül sağlam temeller üzerine kurulu olan ve mücadele eden bir takım oluşturmak istiyordu. Yıllardan bu yana gelen borç yükü ve ilgisizlik nedeniyle bunu gerçekleştiremedik" dedi. Her kesimin başaı istediğini belirten Başkan Karaqpınar, şöyle devam ettti:

"EKONOMİK SIKINTI YAŞADIK"

"Ama bunun için her şeyin bir arada olması gerekir. Maalesef bizim gibi ekonomik anlamda, sportif anlamda ve futbol kültürünün eksikliği anlamında sıkıntılar yaşayan takımlar başarıdan uzak kalıyor. Bu nedenle Konyaspor'u bir türlü istenilen seviyeye getiremedik. Amacımız Konyaspor'un Süper Lig'de kalmasını sağlamaktı. Bunun için ekonomik sıkıntı yaşamamalısınız. Fakat biz sıkıntı yaşadığımız için başarıdan uzak kaldık. Küme düşmemizin sebeplerinden biri de bu."

"KULÜBÜN KASASINDA '0' LİRA VAR"

Kulübün 26 milyon 600 bin TL borcu olduğunu açıklşan Başkan Karapınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu borç, kulübü Bank Asya 1'inci Ligi'ne düştüğü dönemde devraldığımız gün ile hemen hemen aynıdır. Kesinlikle afaki rakamlarla bir artış olmadı. Bunu iki dönem görev aldığımız yönetim kurulu arkadaşlarımıza borçluyum. En fazla yönetim bazında kulübe maddi sağlama son 2 yılki dönemlerde oldu. Bunu kimse inkar edemez. Konyalıların vefakar yönetim kurulumuza ve arkadaşlarımıza destek vermesi lazım. Kol-kola girmeli ve el ele vermeliyiz. Sıkıntılı günleri atlatarak yeniden başarılı olacağımıza inanıyorum. Şu an kulübün kasasında son 2 yılda olduğu gibi "0" lira var. Kadromuzda bulunan oyunculardan Hakan Aslantaş ve Gökhan Emreciksin, Bank Asya 1'inci Ligi'nde oynamak istemediklerini söyledi. Kamil Zayatte'de gitmek istediğini söyledi. Kendisini kiralayabilir veya satabiliriz. Yabancı oyuncularımızdan Mariusz Pawelek, Marcin Robak ve Peter Grajciar kalacak. Defansta Alvaro veya Kere'den birini tutacağız. Ertuğrul Arslan, Ali Dere ve Serkan Şahin kalacak. Sözleşmesi biten Mehmet Sedef Süper Lig'den bir takımla anlaştığını söyledi. Adnan ile görüşemiyoruz. Bakıldığında iskelet kadro korunmuş olacak. Böyle bir durumda Süper Lig için avantajlı oluruz."

"YILMAZ VURAL'UN DURUMUNU DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Teknik direktör konusunda Yılmaz Vural ile bir durum değerlendirmesi yapacaklarını ve ekonomik şartları da göz önünde bulundurarak devam edip etmeme konusunu görüşeceklerini ifade eden Bahattin Karapınar, son olarak şöyle dedi:

"Son dönemdeki takımımızda yaşanan olumlu gelişmeden sonra ben Yılmaz Vural'la yola devam edilmesi kanaatindeyim. Ama burada önemli olan kulübümüzün menfaatleri. Kendisiyle görüşmeden ve sonuçlandırmadan her hangi bir teknik direktörle görüşmeyeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!