Konak Sineması’nda neler oluyor?

TORİNO seyahatimden büyülenmiş bir halde döndüm ki, bir de ne göreyim?

Haberin Devamı

Başta eski okulum Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden tutun da İzmir’deki sosyal toplum kuruluşlarına kadar pek çok kişi ve kurumdan mail yağmış. Konu başlıklarında ise şöyle kelimeler göze çarpıyor: Acil! Tarihi! Kapanmasın! Konak Sineması!
Durun yahu dedim, ne oluyor? Gerçek, mailleri okuyunca açığa çıktı. Tarihi Konak Sineması borçlarından dolayı kapanmak üzere! 2009-2011 arasında iki sene kapalı duran 60 yıllık Konak Sineması, İzmir Sinema ve Görsel Sanatlar Derneği’nin yoğun uğraşları sonucunda tekrar açılmış ve İzmirlilerin anılarını süsleyen sinema yeni kuşaklara yeni anılar bırakmaya başlamıştı. Ancak ne yazık ki, İzmir Sinema ve Görsel Sanatlar Derneği çıktığı bu anlamlı yolda yalnız kalmış. Şu ana kadar hiçbir kurum ve kuruluştan yardım-destek gelmemiş ve sinema, tadilat–ses sistemi–ışık– izolasyon vs. için harcanan paranın altında kalmış. Ve en sonunda da tadilatı yapan şirket tarafından mahkemeye verilmiş. İcra memurları kapıda, haciz ha geldi ha gelecek (ben bu satırları yazarken belki de geldi bile). Kendimi davayı açan şirketin yerine de koyuyorum, belki onlar da bu tadilat için pek çok yere borçlanıp, çeşitli rakamların altına imza attılar.
İşte, İzmir’in sorunu bu. Çıktığınız yolda tek başınıza kalakalmak. Büyük umutlarla açılan, yenilenen mekanların kaderlerine ve yalnızlığına terk edilmesi. Eminim tarihi Konak Sineması, Kemeraltı yerine Çeşme’de olsaydı kaderi çok daha farklı olurdu.
Belki yine de bir umut ışığı vardır, kim bilir? Bin kilometre ötedeki Emek Sineması için galeyana gelen İzmirliler olarak belki Konak Sineması için de harekete geçeriz. Belki bu hashtag’le bir twitter üzerinden bir zincir başlatabiliriz: #konaksinemasikapanmasin

Haberin Devamı

Asmaçatı’da Aygaz Çocuk Şenliği

Balçova’da açılan “Asmaçatı Alışveriş ve Buluşma Noktası”, mart ve nisan ayları boyunca Aygaz sponsorluğunda cumartesi günleri çocuklar ve yetişkinler için birbirinden farklı şenliklere ev sahipliği yapacak. Tüm ziyaretçilerin ücretsiz olarak katılabileceği etkinliklerin ikincisi bugün gerçekleştirilecek. Ziyaretçiler, yüz boyama ve sosis balon çiftliği, ip baskı ve takı tasarım atölyesi etkinliklerinde keyifli saatler geçirecek.
www.asmacati.com.tr

Haberin Devamı

Harley Davidson’dan bahar partisi

Bu kış havalı bir açılışla hizmete giren İzmir’deki tek Harley Davidson mağazası, mağaza olmanın çok ötesinde bir Harley geleneğinin de öncülüğünü üstleniyor. Kısa sürede İzmir’deki Harley ve Chopper kullanıcılarının buluşma noktası haline gelen Harley Davidson İzmir, yarın 12.00-16.00 saatleri arasında nefis ikramlar eşliğinde hem bir parti gerçekleştiriyor hem de Harley’in efsanevi iki modeli Sportster 72 ve Softail Slim için eğitmenler eşliğinde test sürüşü düzenliyor.
www.harley-davidson-izmir.com

Harran kadınları Berlin’de

Reyhan Özden, bana göre çok başarılı bir fotoğraf sanatçısı. Özellikle de etnik kadın yüzlerini görüntülemekte çok iyi bir göz. 8 Mart Perşembe, tam da Kadınlar Günü’nde, Berlin Konsolosluğu’nun davetiyle Berlin Türk Evi’nde “Harran Kadınları” sergisi açtı. Sergi, 22 Mart’ta kadar görülebilecek. Yolu Berlin’e düşeceklere duyurulur.
turkischeshaus@googlemail.com

Haberin Devamı

Çocuklar için ‘Sağlıksız Kral’

2008’den beri tiyatroya gidecek imkanı olmayan çocuklarımızı tiyatroyla buluşturmayı hedefleyen Atakalp&Emot Hastaneleri Çocuk Tiyatrosu, dördüncü yılına Erçin Sıcakkan’ın yazıp yönettiği “Sağlıksız Kral” isimli oyunla devam ediyor. Bu keyifli oyunda, doktordan korkan ve doktor haricinde herkese inanan bir kralın hikayesi anlatıylıor. Kralın kolu kırılınca ve ciddi sağlık sorunları yaşayınca bakalım doktorun ve sağlığın önemini anlayabilecek mi? Bunu merak eden tüm çocuklar perşembe günü saat 10.00-11.00 ve 14.00’te Güzelyalı Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak oyunu izleyebilirler. Bunun için tek şart (0232) 381 36 57 numaralı telefondan rezervasyon yaptırmak.

Yazarın Tüm Yazıları