Koltuk kavgası

Güncelleme Tarihi:

Koltuk kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2005 01:51

F.Bahçe ile G.Saray’ın puanları eşitlenip averajları da aynı olunca herkesin aklına ‘İlk sırada kim var?’ sorusu geldi. Daum da ‘Gazetelerin kimi lider göstereceğini ben de merak ediyorum’ dedi.

SÜPER Lig’in 10. haftasında Fenerbahçe, Malatya’yı deplasmanda 3-0’la geçince liderlik koltuğunda Galatasaray’ı yakaladı. İki takımın puanı ve averajı yanında attığı ile yediği goller de eşit olunca herkesin aklına hangi takımın liderlik koltuğunda ilk sırada oturacağı sorusu geldi. Tüm Türkiye liderin kim olduğunu tartışmaya başladı.

Bu konu Malatyaspor maçı sonrası basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü Christop Daum’a da soruldu. Alman teknik adam liderlik koltuğu konusunda esprili bir yaklaşımla şu değerlendirmeyi yaptı:

‘10. haftada ligin liderinin kimin olacağı önemli değil. Önemli olan lig sonunda kimin lider olacağıdır. Ama gazetelerin kimi lider göstereceğini ben de merak ediyorum. Ben olsam birinciyi yazar, ikinciyi boş bırakır ve 3. sıradan devam ederim. Yan yana iki tane tabela koyulsun. Biri Fenerbahçe, diğeri Galatasaray sayfasına konsun.’

İnce hesaplar

Futbol Müsabaka Talimatı’nın konuyla ilgili maddesine göre, puan eşitliği halinde sıralamayı belirlemek için iki takımın birbirleriyle yaptığı maçlardaki puana ve averaja bakılıyor. Ancak iki takım şu ana kadar birbiriyle karşılaşmadığı için bu maddeler atlanarak iki takımın genel averajı ele alınıyor. İki takımın genel averajı da eşit olduğu ve hükmen yenilgileri bulunmadığı için şu anda ikisi de liderlik koltuğunda oturuyor. F.Bahçe’nin üstte yer alması alfabetik açıdan yapılmıştır. Sezon sonunda puan eşitliği halinde şampiyonun belirlenmesi ve sıralama yapılmasında şu kriterler izlenecektir.

Altın yedek Mehmet

Mehmet Yozgatlı ilk 11’de forma şansı bulduğu ilk maçta 2 golle patladı.

FENERBAHÇE Teknik DirektörÜ Christoph Daum’un Malatya’da yaptığı kadro sürprizi hem Mehmet Yozgatlı’ya hem de takıma yaradı. 2003-04 sezonunun son haftalarındaki F.Bahçe’nin 2-1 kazanarak şampiyonluğunu perçinlediği G.Saray derbisinde attığı golle sarı lacivertlilere hayat veren Mehmet Yozgatlı dün takımının yine kahramanı oldu. İlk 9 hafta 3 maçta oynatılmayıp, 6 maçta sonradan sahaya sürülen Mehmet Malatya önünde Selçuk’un yerine ilk 11’de sahaya çıktığı ilk maçta patlama yapıp attığı 2 golle geceye damgasını vururken, takımının zirveye ortak olmasında başrolü oynadı. Mehmet, ‘Ligin başından beri çok iyi çalışıyorum. Hiçbir antremanı kaçırmadım. Antremanlarda da çok çalışıyorum. Bugün çok çalışmamın meyvelerini topladım. Çok mutluyum’ dedi.

FENERBAHÇE’NİN SON 8 LİG MAÇI

Çaykur Rize (D) : 2-1

Samsunspor : 5-2

Ankaraspor : 2-1

Beşiktaş (D) : 2-1

Kayserispor : 3-0

Konyaspor (D) : 4-2

Ankaragücü : 2-1

Malatyaspor (D) : 3-0

Malatyaspor’a alkışlı protesto

PUAN cetvelinde son sırada yer alan Malatyaspor’un, Fenerbahçe karşısında hiçbir varlık gösterememesi, taraftarlarını çileden çıkardı. Sarı kırmızılı futbolseverler, Tuncay Şanlı’nın skoru 3-0’a taşıyan golünden sonra takımlarından desteklerini çekip, protestoya başladılar. Futbolcular ve yönetim kurulu aleyhine bağıran taraftarlar, son dakikalarda takımlarını alkışla protesto etti.

PAF Ligi’nde Malatya kazandı

FENERBAHÇE maça klasik çubuklu forması yerine lacivert formayla çıkarken, Malatyaspor da kırmızı formayla maça başladı. İki takım arasında oynanan PAF Ligi maçını salı lacivertliler 2-0 kaybetti.

KURAL NE DİYOR?

Puan eşitliğinde Futbol Müsabaka Talimatı’nın 7. maddesine göre sıralama sırasıyla şu kriterlere bakılır.

a) İlgili takımlar kendi aralarındaki maçların puan üstünlüğüne,

b) Aralarındaki maçlardaki averaja, (Deplasmanda fazla gole bakılmaz)

c) Genel puantajdaki gol averajına. Bu da eşitse daha fazla gol atan.

d) Hükmen yenilgisi olmayan.

e) İlgili takımlar arasında yapılacak tek müsabaka (Sonuç değişmezse, 15’er dakikalık iki devre halinde uzatılacaktır. Beraberlik bozulmaz ise kazanan takım seri penaltı atışları sonucunda belirlenir.)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!