Kollarda Temel Reis efekti

Dekolte giymeyi seviyoruz. Ama kusursuz bir görsellik için özellikle üst kolların sıkı görünmesi şart.

Bu anlamda birçok ünlünün kol kasları da dikkate şayan! ıçlerinde bazıları var ki, erkeklere taş çıkarır cinsten. Biz de örnek olsun diye hem dünyadan hem de bizden birkaç isim seçtik. Bakın bakalım, en seksisi hangisi...

Böylesi kasların bir kadına ait olduğunu düşünmek insanı şaşırtıyor. Üstelik bu derece ön plana çıkan bir görüntü elde etmek için ne kadar çok çalışmak gerektiğini tahmin etmek hiç de zor değil.

Geçtiğimiz günlerde 51’ine basan pop kraliçesi Madonna bu konuda birinciliği kimseye kaptırmıyor. Sizi bilmem ama şahsen ben bu aşırılığı Temel Reis sendromu olarak adlandırmaya karar verdim.

BİR DİRHEM ET...

Ebru şallı’nın “insanüstü” zayıflığı tabii kollarına da yansıyor. Belirgin damarlar bazı erkeklere seksi gelebilir. Ama bence üst kollara biraz et gerekiyor. Eskilerin dediği gibi “bir dirhem et bin ayıp örter”... Ama o, pilates sayesinde gücünün kuvvetinin yerinde olduğunu kanıtlar gibi poz veriyor.

Peki ya Angelina Jolie’ye ne demeli? Bana kalırsa onu yaşadığı stres eritiyor böyle... Altı çocuk ve Brad Pitt’le paparazzilerin gölgesinde yaşadığı ilişki dışında bitmek bilmeyen dedikodular... Daha ne olsun!

EGZERSİZ FARKI

Sörf, Çağla Kubat’ın vazgeçilmez tutkusu... Bu açık hava sporu doğal olarak üst kol kaslarına sağlıklı ve formda bir görüntü kazandırmış.

Hollywood yıldızı Cameron Diaz da tam bir spor tutkunu... Günde en az 30 dakika yürüme bandında yürüyüş, 20 dakika pilates egzersizi yapıyor. Bir yaşam tarzı haline getirdiği spor da vücuduna işte böyle yansıyor.

40 YAŞ ÜSTÜ

Aslında o, 40’ın hayli üzerinde ama “süperstar” hâlâ vücuduyla şaşırtmaya devam ediyor. Yaz aylarında mayoyu andıran kıyafetiyle sunduğu bacak şovuyla kendi mucizesini ortaya koymuştu. Ama Ajda Pekkan’ın mucizesi sadece bacaklarıyla sınırlı değil. 40+ bir kadın için kollarının da hayli sıkı olduğuna dikkatinizi çekmek isterim.

SIKI KOLLAR İÇİN KÜÇÜK EGZERSıZLER

Tişörtler ve kolsuz elbiseler ancak güzel kollara sahipseniz görsel bir etki yaratır. Aşağıdaki egzersizler gergin ve sıkı kollara sahip olmak için bire bir...

Üst kol ve sırt kaslarını güçlendiren bu egzersiz programı aynı zamanda bağ dokusunu da güçlendiriyor.

Ağırlıkla: Bacaklarınızı omuz genişliğinde açın. Ağırlığı aldığınız sol kolunuzu, eliniz kalça kemiği üzerinde olacak şekilde bükün. şimdi kolunuzu dirseğinizden itibaren arkaya doğru uzatın ve kalça hizasına getirin. Aynı hareketi 20 kez tekrarlayın ve diğer kola geçin.

Elastik bantla: Bandı uçlarından sıkıca (bir-iki kez ellerinizi dolayarak) kalça hizasında tutun. Vücudunuzun arkasında yavaşça çekerek gerginleştirin. Daha sonra yeniden serbest bırakın. Aynı hareketi 20 kez tekrarlayın.

EDİTÖRDEN...

Sex sells


Bir ürünü pazarlamanın en etkili yolu, sunuma seks unsuru katmaktan geçiyor. Bu çok eski yöntem, kozmetik dünyasının da en önemli silahı... D&G ve Yves Saint Laurent’in yeni parfümleri de buram buram seksapel kokuyor. Özetle “sex sells” diyoruz, yani “seks satar”!

D&G, insanlığın temel sorusu “Ben kimim? Kim olmak isterim?”e beş farklı karakterdeki kokusuyla cevap veriyor. Parfüm için Claudia Schiffer, Eva Herzigova, Fernando Fernandes, Naomi Campbell, Noah Mills ve Tyson Ballou çıplak olarak kamera karşısına geçmiş.
Ve ortaya seks unsurunu koleksiyon imajlarında da ön planda tutan D&G’nın gerçekten de karakterini yansıtan son derece seksi bir sonuç çıkmış. Parfümün Türkiye’de de reklam filmi, gazete ve dergi ilanları olacak. Ama tahmin edebileceğiniz gibi dünyadakinden biraz daha farklı...

20 SANİYELİK BİR ŞEY

Makyajda dünya pazarının ilk üç markasından biri olan Yves Saint Laurent, şu anda L’Oreal’in yatırımları ve kendi dinamikleriyle parfüm pazarındaki iddiasını yineliyor. Markanın son parfümü “Parisienne”... Onu temsilen tercih edilen isim ise Kate Moss...
Çekimleri Paris’te gerçekleşen “Parisienne” için ateşli bir aşk hikayesinden yola çıkılmış. Öğrendiğim kadarıyla orijinali 60 saniye olan reklam filmi bizde tematik kanallarda 20 saniyelik “hafif kırpılmış” haliyle yayınlanacakmış. Bana sorarsanız, göz açıp kapayıncaya kadar bitse de film en az 60 saniyelik olanı kadar etkili...
Yazarın Tüm Yazıları