Kocaeli Rallisi Körfez'de başladı

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli Rallisi Körfezde başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 17:40

Kocaeli Otomobil Sporları Derneği (KOSDER) tarafından organize edilen Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 6. ayağı olan 30. Ford Otosan Kocaeli Rallisi, Körfez Pisti'nde başladı.

Bir alışveriş merkezinin otoparkında düzenlenen törende Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan yöneticileri ve KOSDER Başkanı Ceyhun Yalçın ile şampiyonada mücadele eden 42 pilota start verdi.

Ford Otosan'ın 11 yıldır ana sponsor olduğu ralli, iki ayak üzerinden 124 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 379 kilometrede bugün ve yarın devam edecek.

İlk gününde 4, ikinci gününde de 8 özel etabın koşulacağı rallinin özel etaplarının isimleri, “Ford”, “Otosan”, “Transit” ve “Fiesta” olarak belirlendi. Toprak zeminde gerçekleştirilecek rallinin özel seyirci etabı ise Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapılacak.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan'ın sektöründe pek çok konuya destek olduğunu belirterek, Kocaeli Rallisi'nin Türkiye için birçok öneminin bulunduğunu söyledi.

Ford Otosan'ın kurulu olduğu Kocaeli'de yapıldığını, Türkiye'de sponsorlukla yapılan tek yarış olma özeliği taşıdığını dile getiren Yenigün, “Bu sene yarışa 11. kez sponsor oluyoruz ancak bu yarış 30 yıldır yapılıyor. Bu da işin ikinci güzel yanı, 30 yıldır kesintisiz organize edilen bir yarış” dedi.

Yenigün, Castrol Ford Team Türkiye adına yarışan 4 pilotlarının bulunduğunu ifade ederek, pilotlardan Emre Yurdakul'un aynı zamanda Ford Otosan'ın mühendislik departmanında Ar-Ge merkezinde çalıştığını, bunun da kendileri için ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu kaydetti.

Takım liderleri Serdar Bostancı'nın geçmişi ve tecrübeye dayalı yarış organizasyonlarının takımı başarıya taşıdığını anlatan Yenigün, Türkiye Şampiyonası'nda gönlünün Castrol Ford Team Türkiye'den yana olduğunu sözlerine ekledi.

İşin mutfağından, toprak parkurlara

Ford Fiesta R2 otomobiliyle yarışan Emre Yurdakul ise havanın sıcaklığının pilotları zorlayacağını dile getirerek, her şeye rağmen yarışa iyi hazırlandıklarını ve ev sahipliği yaptıkları yarışmada takım olarak birincilik elde etmeyi planladıklarını söyledi.

Yurdakul, aynı zamanda Ford Otosan'da çalıştığını anlatarak, “Ürün geliştirme departmanında aracın tasarım bölümünde görevliyim. Geliştirdiğimiz araçlarda, 'Fiesta' her ne kadar bizim geliştirdiğimiz olmasa da iyi bildiğimiz bir otomobil. İşin mutfağında olup, bir yandan da motor sporlarıyla uğraşmak, bilgilerin pekişmesi açısından önemli oluyor. Bunu değerlendirmeye çalışıyorum, parkurlarda edindiğim tecrübeler tasarımlarımı da etkiliyor” ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!