Kız arkadaş yok ama başarı çok

Güncelleme Tarihi:

Kız arkadaş yok ama başarı çok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2005 00:20

Şehremini Lisesi’nin çalışacak salonu bile olmayan basketçileri geçen hafta Türkiye’ye bir dünya şampiyonluğu getirdi. Lise, spora düşkün müdürünün çabalarının ve Ülkerspor’la yaptığı işbirliğinin sonuçlarını aldı. Dünya Liselerarası Basket Şampiyonası’nda birincilik kazanan takımın 12 öğrencisine şimdi milyarlık transfer teklifleri yağıyor.

Polonya’nın Wroclaw kentinde 4-9 Nisan tarihleri arasında dünyanın 24 ülkesinden gelen öğrencilerin katıldığı Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası yapıldı. 5 gün süren şampiyonada Şehremini Lisesi’nin 12 öğrencisi Danimarka, Hollanda, Almanya, Slovenya, Belçika, Çin ve finalde de Yunanistan’ı yenerek Liselerarası Dünya Şampiyonu unvanıyla Türkiye’ye döndü.

Şehremini Lisesi, İstanbul’un ilginç okullarından biri. Çok değil, 1992’ye kadar adı uyuşturucu, fuhuş ve cinayetle anılan lise 13 yılda büyük değişim yaşadı. Bunda en büyük pay ise kuşkusuz 1992’de okula müdür atanan, eski futbolcu Ata Özer’e aitti. Gençlik yıllarında Beşiktaş, Trabzon gibi takımlarda futbol oynayan Özer, müdürlük görevine başlar başlamaz okul çevresindeki çetelere savaş açtı. Öğrencilere yanaşmasını önledi. Ardından eğitimi geliştirip, spora ağırlık verdi. Okulun kötü şöhreti kısa sürede silindi. Devlet okulu olmasına karşın İstanbul’da velilerin özellikle tercih ettiği bir okul haline geldi. Şu anda 2 bin 300 öğrencisi var. Ve bu öğrencilerin 200’ü sürekli spor yapıyor.

Lise, geçen yıllarda çeşitli branşlarda İstanbul ve Türkiye birincisi olmuştu. Ancak en görkemli başarı, son dünya şampiyonluğu. Özer, yine de okulun sadece sporcularla anılmasından rahatsız. ‘Geçen yıllarda Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler İstanbul 1’incisi ve Türkiye 9’uncusu olduk. Öğrencilerimiz eğitimde de ileri seviyede.’

Okulun sporcuların cazibe merkezi haline dönüşmesi Ata Özer’in sunduğu ayrıcalıklardan kaynaklanıyor. ABD’deki gibi burs verme olanağı yok. O da, ders programında esneklik sağlayarak aynı cazibeyi yaratmış: ‘Spor ağırlıklı bir bölüm oluşturduk. Milli takım forması giyenlere derslerinde biraz anlayış gösteriyoruz.’

KIZLAR BİZİ SEVMİYOR

Şehremini Lisesi’nin okul binası içinde spor salonu olmaması sporcular için bir sorun değil. Çünkü Ülker Gençlik ve Spor Kulübü, öğrencilere spor salonlarının kapılarını açtı. Ülker’in basketbol altyapısını oluşturan yetenekli gençler de Şehremini Lisesi’ne kaydoldu. Karşılıklı alışverişten sporcular kazançlı çıktı. Sporcu çocuklar öğlene kadar okula devam ederken öğleden sonraları antrenmanlara gidiyor ve haftanın 4 günü idman yapıyorlar. Ders çalışmak ancak geceleri mümkün. Bir yandan dersler diğer yandan da spor, çocukları sosyal hayattan uzaklaştırıyor. En büyük sorunları, kız arkadaşlarının olmaması. Hepsinin ortak derdi bu: ‘Hem hiç vakit olmadığı için kız arkadaş bulamıyoruz hem de kızlar bizleri boyumuz uzun olduğu için çok sevmiyor. Şampiyonluğumuzu paylaşacak sevgililerimizin olmaması şimdilik kötü ama ileride çok şöhretli olduğumuz zaman onlar bizim peşimizden koşacak.’

İŞTE ŞAMPİYON ÖĞRENCİLER (soldan sağa)

Berkay Sahillioğlu (17): 1.93 m boyunda. Genç milli basketbol takımında, 10 yıldır da Ülkerspor altyapısında oynuyor. 43 kez milli oldu. İdeali Avrupa ligleri ve tabii ki NBA.

Mustafa Tokerler (17): 1.95 m boyunda. 7 yıldır Efes Pilsen Spor Kulübü’nün altyapısında basketbol oynadı. Şimdi hiçbir kulübe bağlı değil. Durumunu, ‘Şimdilik boştayım’ diye özetliyor.

Aytaç Yıldırım (17): 1.94 m boyunda. En büyük ideali profesyonel basketçi olmak. 5 yıldır Ülkerspor altyapısında oynuyor.

Birkan Batuk (15): 1.95 m boyunda. Geleceğini basketbolda görüyor. 3 yıldır Ülkerspor’da basket oynuyor.

Ogün Sevinç (17): Takımın kaptanı. 1.98 m boyunda. 5 buçuk yıldır Ülkerspor’da basket oynuyor. Finalde 25 sayı yaparak, aynı zamanda en iyi şut atan oyuncu seçildi. 35 kez milli forma giydi.

Halit Onur Gülveren (17): 2.05 m boyunda. Ülkerspor tarafından Konya’da keşfedilip İstanbul’a getirilmiş ve Şehremeni Lisesi’ne kaydı yaptırılmış. 3 yıldır Ülkerspor altyapısında oynuyor. İdeali, ileride Ülkerspor’un A takımında oynamak.

Mehmet Ramazan Ekinci (17): 2.05 m boyunda. O da Ülkerspor tarafından Diyarbakır’da keşfedilip getirilmiş. Hem liseye hem de Ülkerspor altyapısına devam ediyor. Amacı spor akademisine girebilmek.

Gökhan Itak (17): 1.98 m boyunda. 2 yıldır Ülkerspor altyapısında. Mühendis olmak istiyor.

Cüneyt Kaya (17): 1.92 m boyunda. Lisede fen bölümünde okuyor. 8 yıldır Efes Pilsen Spor Kulübü’nün altyapısında oynuyor.

Burak Yönder (17): 1.94 m boyunda. 8 yıldır basketbol oynuyor. Ülkerspor’un altyapısında.

Taner Davutoğlu (15): 1.93 m boyunda. Okulun dışında 4 yıldır Ülkerspor’un altyapısında oynuyor.

Soner Kadri Topaloğlu (16): 1.82 m boyunda. 5 buçuk yıldır basket oynuyor. Derslerinde de okul ikincisi olacak kadar başarılı. Endüstri mühendisliği birinci, basketbol ikinci hedefi. Ülkerspor altyapısında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!