Kıyamet senaryoları yazmayın

Canım sıkılıyor. İnsanların büyük bir çoğunluğu sorumsuzca düşünüyor. Kimisi eğlenmek için, kimisi korkularının yarattığı hayalleri anlatıyor.

Böylece düşüncesini paylaşıyor. Yani sorumsuzca, paldır küldür düşünüyor, anlatıyor ve etrafına yayıyor.

Halbuki Kuran, 'düşüncenizden sorumlusunuz' diyerek bizi uyarıyor! Evet, düşüncelerinizden sorumlusunuz. Kim için, ne için, kendiniz için, dünya için, evren için ne düşünüyorsanız, bilin ki geleceğin oluşumuna katkıda bulunuyorsunuz. Hayal ettikleriniz bir gün karşınıza çıkıveriyor ama hatırlamıyorsunuz.

Ama artık anlamak zorundayız. Bilgilenmek ve anlamak için düşünmek zorundayız. Ve duygularımızı yapıcı yönde harekete geçirip düşüncelerimizden kaygıları def etmek zorundayız. Yoksa, hayal ettiğiniz senaryolar sadece hayalde kalmayacak. Zihin gücünüzü iyi beklentilere odaklayın. Şimdi diyeceksiniz ki, 'benim tek başıma iyi beklentiler içinde bulunmamın ne faydası var? Ben tek başıma istediğim kadar iyi düşüneyim, sonuçta her şey kötü gidiyor.'

Her şeyin kötü gittiği duygu ve düşüncesinden sıyrılamadığınız sürece iyi düşünceler içinde bulunabilmeniz zaten mümkün değil. Bu durum tıpkı köpekten deliler gibi korkan ama köpekle karşılaştığı zaman kendi kendine 'korkmuyorum korkmuyorum' dediği halde köpek tarafından ısırılan adama benzer. Çünkü adam o sırada köpek tarafından ısırılacağını hayal etmekte ve öğrendiği bilgiyi sadece laf olarak söylemektedir. Ama o güne kadar herkese köpekten nasıl korktuğunu anlatmış ve köpek tarafından ısırılma senaryoları yazmıştır.

Halbuki adam, köpeğin kendisine hiçbir şey yapamıyor olduğunu hayal ederek o sırada korkusuyla başa çıkabilir ve 'korkmuyorum' derken düşünce ve duygularını ifade etmiş olurdu. Tabii köpek de gelip onu ısırmazdı. Siz de kaygı ve korkularınızdan sıyrılmanıza yardımcı olacak hayaller kurun. Kıyamet senaryoları yazmayın, ki korkularınızla korkularınızla karşılaşmayın diyorum, Yasemin’ce...
Yazarın Tüm Yazıları