Yeşilçam yasta

Güncelleme Tarihi:

Yeşilçam yasta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 20:45

Türk sinema ve tiyatrosunun usta ismi Bülent Kayabaş dün 72 yaşında İstanbul’da vefat etti. Kayabaş yarın Teşvikiye Camisi’nde öğlen kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Bülent Kayabaş bir süredir tedavi gördüğü Gayrettepe Florance Nightingale Hastanesi’nde dün vefat etti.

72 yaşında aramızdan ayrılan Kayabaş için yarın saat 10.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde bir tören düzenlenecek. Ünlü sanatçının cenazesi daha sonra Teşvikiye Camisi’nde öğlen kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Sanatçının oğlu Ümit Kayabaş hastanede yaptığı açıklamada babasının 2013 yılından beri ilerleme kaydeden bağırsak kanseri nedeniyle vefat ettiğini söyledi. Ümit Kayabaş “2013 yılında kansere yakalandı, bu beklediğimiz bir sonuçtu, son günlerinde sürekli gülüyordu, hasta olduğu çok yayılsın istemiyordu” dedi. Hastaneden yapılan yazılı açıklamada da, “18.06.1945 doğumlu Bülent Kayabaş, uzun süredir tedavi gördüğü hastanemizde kolorektal kanser (Kalınbağırsak kanseri) hastalığı sonucu gelişen multi organ yetmezliği sonucu 06.05’te vefat etmiştir. Tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz” denildi.

Haberin Devamı

YAKIN ARKADAŞIMI KAYBETTİM

Hastanede gözyaşlarına hâkim olamayan Bülent Kayabaş’ın ilk eşi oyuncu Nur Sürer, “Çok iyi bir arkadaşımı kaybettim, uzun yıllar evli kaldık. Dünyanın en güzel çocuğuna sahibiz. Bir aktör için en güzel döneminde gitti, belki çok daha güzel roller oynayabileceği bir dönemde vefat etti, çok üzgünüm” diyerek duygularını dile getirdi. Sanatçının eşi Selma Kepekli Kayabaş da, “Bizi artık tanımıyordu. Yarı bilinci yoktu. 24 yıldır beraberdik. Çok üzgünüm” dedi.

NE DEDİLER

ALİ POYRAZOĞLU: SAHNEYİ HİÇ BIRAKMADI

“38 yıldır birlikte oynuyoruz. Türk tiyatrosuna ve özellikle benim tiyatroma emeği geçmiş çok önemli düşünce adamı ve oyuncuyu yitirdik. Çok üzgünüm. Kanser hastasıydı ve kahramanca hastalığına meydan okudu. Kemoterapi gördüğü günün akşamına sahneye çıkardı ve böyle kahramanca hastalığı süresince çok dikkatli ve hassas davrandı. 5 yıldır kanser hasatasıydı. Seyircisi ve dostları üzülmesin diye sakladı. Mekânı cennet olsun.

İBRAHİM TATLISES: HER ZAMAN KALBİMDE OLACAK

İbrahim Tatlıses, Instagram sayfasından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Oyunculuğuyla insanımızın kalbinde yer eden Bülent Abi’mizi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Yeşilçam’ın zor ve bir o kadar emek isteyen kıymetli zamanlarında kendisiyle filmler çektik. ‘Sevdalandım’ filmimizin Yakışıklı Rıza’sı, insanlığı ve abiliği ile her zaman kalbimde kalacak. Mekânın cennet olsun Bülent Kayabaş.”

Haberin Devamı

AYDEMİR AKBAŞ: MESLEĞİNDE ÇOK TİTİZDİ

“Dostluğumuz dışında ben mesleğinde bu kadar titiz ve saygılı bir aktör görmedim. Neden dostlarından bu hastalığını sakladı bilmiyorum. Saygılı iyi adamları kaybediyorum, hepsi birer birer gidiyor. Başımız sağ olsun.”

OKAN BAYÜLGEN: SİHİRLİ BİR OYUNCU

Bülent Kayabaş, tiyatroda ve sinemada ‘sihirli’ bir oyuncu. Cool adam. Nefis adam. Fena tenhalaşıyor buralar.”

NİLGÜN BELGÜN: TARIK’IN YANINA GİTTİN

“Ah ah canım Bülent’im çok üzgünüm çok. Başımız sağ olsun. Mekânın cennet olsun. Tiyatro sahnesinde yaşadığımız o güzel anılarımızla birlikte gittin bizi bırakıp. Ailene sabır diliyorum. En sevdiğin arkadaşının, Tarık’ın yanına gittin. En son onun cenazesinde yan yanaydık seninle, ne çok üzgündün can arkadaşın için.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!