Usta oyuncu Şerif Erol'un sesinden Nutuk

Güncelleme Tarihi:

Usta oyuncu Şerif Erolun sesinden Nutuk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2023 09:55

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’dan başlayarak Ulusal Kurtuluş Savaşımızın hangi koşullarda yapıldığını, Cumhuriyet'in nasıl kurulduğunu ayrıntılı bir şekilde anlattığı eseri 'Nutuk', 'Kadın' dizisindeki oyunculuğuyla adından söz ettiren usta tiyatrocu Şerif Erol'un seslendirmesiyle Doğan Yayınları'nın YouTube kanalında üç bölüm halinde yayımlandı.

Haberin Devamı

 

'Nutuk', Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 15-20 Ekim 1927 tarihleri arasında ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi binasının salonunda milletvekillerine hitaben yaptığı, aralıklı olarak altı gün ve toplam 36 saat süren konuşma metnidir.

Atatürk bu uzun ve ayrıntılı konuşmasıyla, 19 Mayıs 1919’da başlayan Ulusal Kurtuluş Savaşımızın hangi koşullarda yapıldığını, Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu anlatır ve sayısız belgeye dayandırdığı bu tarihi konuşmasının sonunda, elde edilen başarıyı Türk gençliğine emanet eder. 'Nutuk', bu özellikleriyle yakın tarihimizi aydınlatan eşine az rastlanır bir belge olduğu kadar, her Türk gencinin tanışması gereken bir başucu kitabıdır.

 

Haberin Devamı

Doğan Yayınları, edebiyat öğretmeni ve yazar Ahmet Köklügiller'in günümüz Türkçesine aktardığı 'Nutuk'u başta gençler olmak üzere her yaştan okura sesli kitap olarak sunuyor.  'Kadın' dizisindeki oyunculuğuyla adından söz ettiren usta tiyatrocu Şerif Erol'un seslendirdiği sadeleştirilmiş 'Nutuk', Doğan Yayınları'nın YouTube kanalında üç bölüm halinde yayımlandı. 

Nutuk’a https://www.youtube.com/@DoganYayinlariDijital adresinden ulaşabilirsiniz.

Doğan Yayınları Dijital Youtube kanalı sesli kitap dinleme deneyimi yaşatmak için hazırlandı. Profesyonel olarak seslendirilen kitaplardan alıntıların yayınlanacağı kanalda kimi zaman da tam metin sesli kitaplar, sürpriz öyküler yer alacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!