Uluç’un ‘Nü’sü satışta

Güncelleme Tarihi:

Uluç’un ‘Nü’sü satışta
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2019 09:43

BEYAZ Müzayede tarafından düzenlenen 54. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi’nde 82 sanatçının 159 eseri satışa sunulacak. 10 Mart Pazar günü saat 14.00’te SwissOtel’de gerçekleştirilecek müzayedenin öne çıkan eserleri, Ömer Uluç’un ‘Nü’ eseri ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ‘Kilimli Soyut Adam’ı.

Haberin Devamı

Uluç’un 1980’li yılların başlarında Beyoğlu afişlerinden esinlenerek yapmış olduğu ‘Nü ve Şuh Kadınlar’ serisine dahil olan ‘Nü’ isimli tablo, 350-550 bin TL’lik fiyat aralığında sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun 1966 tarihli ‘Kilimli Soyut Adam’ isimlieseri de 250-350 bin TL tahmini fiyat aralığında satışa sunuluyor.
Türk çağdaş ve modern resim tarihinde ‘Fransız Ekolü’ olarak bilinen, 1950-1970 arası Paris’te yaşayan ve dönemin Avrupa resminin en önemli temsilcileri ile eşzamanlı eserler üreten Fahrelnisa Zeid, Nejad Melih Devrim, Mübin Orhon, Selim Turan, Hakkı Anlı ve Abidin Dino’nun birbirinden değerli yapıtları da müzayedede yer alıyor. Ayrıca 1967’de Fransa’da ölen ve Paris Kimsesizler Mezarlığı’na gömülen Fikret Mualla’nın farklı boyutlarda 7 eserinden oluşan bir seçki, sanatseverler ile buluşacak. Müzayede’de yer alan yapıtlar 9 Mart tarihlerine kadar Beyaz Müzayede’nin Nişantaşı’ndaki mekanı ‘Beyaz Space’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

BAKMADAN GEÇME!