Güncelleme Tarihi:
Kültür ve Turizm Bakanlığı, yurt dışı temsilcilikleri aracılığıyla Troya antik kentinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabul edilişinin 20’inci yıl dönümü sebebiyle çeşitli tanıtım etkinlikleri düzenledi. Tanıtma Genel Müdürlüğü, Troya antik kenti ve çevresinin marka değerine katkı sağlamak amacıyla Birleşik Krallık’ta da tanıtıcı çalışmalar düzenlendi.
TAM SAYFA KAPAKTA
Bu kapsamda arkeoloji, tarih ve sanat temalı özel bir seyahat dergisi olan ve üç ayda bir yayımlanan ‘Timeless Travels’ dergisinin 1 Haziran tarihli ‘Yaz’ sayısının kapağında tam sayfa Troya fotoğrafına yer verildi. Dergi ile birlikte dağıtılmak üzere 10 bin adet kalın kapaklı ve 32 sayfalık Troya özel eki yaptırılıp ekin dijital versiyonu da okuyuculara sunuldu. Derginin web sitesinde ekin tanıtımına yönelik görsellere yer verildi. Sosyo-ekonomik olarak üst gelir grubuna hitap eden Timeless Travels, çevrimiçi tanıtım imkânları da sunuyor. 21 bin civarında uluslararası okur sayısı olan dergi, aralarında Waitrose, Selfridges and Waterstones gibi zincir mağaza ve kitabevlerinin bulunduğu önde gelen satış noktalarında da yer alıyor.
54 ÜLKEDE ABONE
Birleşik Krallık dışında ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Malezya, Singapur, Tayvan gibi ülkeler ile Avrupa’nın tamamında satışa sunulan Timeless Travels’ın dijital baskısı ise 54 ülkede aboneler tarafından indiriliyor. İngiltere ve Avrupa’da aralarında en üst düzey zincir otellerin de bulunduğu 700 otele dağıtılan dergi; Amazon, Press Reader, Goldkey Media gibi dijital platformlardan da satın alınabiliyor.
İTALYA’DA DA TROYA
İtalya’nın aylık 25 bin okuyucu kitlesine sahip en önemli arkeoloji dergisi Archeo’nun, iki ayda bir hazırlanan monografi sayısı, Roma Kültür ve Tanıtma Müşavirliği girişimleri ile Türkiye özel sayısı olarak yayımlandı. Özel sayıda yer alan metinler, derginin bilimsel komite üyesi olan Prof. Massimo Vidale ve Prof. Marco di Branco tarafından hazırlandı. Türkiye özel sayısında, Prehistorik Çağ’dan, Anadolu topraklarında Selçuklular da dâhil olmak üzere gelmiş geçmiş başlıca medeniyetlerden, Türkiye’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki varlıklarına, arkeoloji alanında Türk-İtalyan iş birliğiyle sürdürülen kazılara, yenilenen ve yeni açılan müzelere kadar Türkiye’de arkeoloji alanındaki güncel bilgilere ve gelişmelere yer verildi.