Sónar İstanbul için alternatif rota

Güncelleme Tarihi:

Sónar İstanbul için alternatif rota
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2019 15:10

Müzik, yaratıcılık ve teknoloji festivali Sónar İstanbul, 8-9 Mart tarihlerinde elektronik müziğin alttürlerini buluşturduğu bir dizi performansla Zorlu PSM’de. İki gün boyunca sahneler arası geçişlerin yaşanacağı Sónar İstanbul’da “Bu sene kimi dinleyelim?” sorusuna yanıt arayanlar için cuma akşamından pazar sabahına kadar gerçekleşecek performanslar arasından alternatif bir rota oluşturduk; kaçırılmaması gereken isimleri seçtik.

Haberin Devamı

8 MART CUMA
Ben Frost, 21.00,SónarClub
Punk, metal, klasik müzik gibi türleri elektronik müziğe entegre ettiği deneysel çalışmalarıyla bilinen Ben Frost, 360 derecelik bir sahne düzeninde sahne alacak. Sahnenin ortasına kurulacak düzenekle birlikte sekiz ayrı ses kaynağından Frost’un ürettiği sesler net bir şekilde duyulabilecek.

DJ Stingray, 23.00, SónarLab
90’lı yıllarda kurucusu olduğu Urban Tribe isimli kolektifle Detroit techno üreten DJ Stingray, bu kez tek başına, yüzünden eksik etmediği maskesiyle kabine geçecek. Hip hop, R&B ve pop’un da izinin sürüleceği bu performans boyunca techno’nun dünü ve bugününe şahit olabilirsiniz.

Henrik Schwarz, 24.00, SónarClub
Schwarz, 90’lı yıllardan bu yana caz, pop, klasik müzik gibi farklı müzikal tünellerden geçerek günümüze ulaşan bir isim. House temelli müziğinde bu eklektik tavrını hissetmemek mümkün değil. DJ/prodüktör, hafif tempolu bir performansla dinleyiciyi gecenin ilerleyen saatlerine hazırlayacak.

Haberin Devamı

Laurent Garnier, 01.45, SónarClub
Yaklaşık 30 senedir müzik yapan Garnier, dans pistini alevlendirmeye aday isimlerden. Detroit techno, disko, house ekseninde açılar çizen DJ, setlerine Afrika ritmleri, caz ve dubstep kırıntıları serpiştirmeyi ihmal etmiyor.

Kobosil, 05.15, SónarClub
Cuma gecesinin kapanışını Berlin’in büyük gece kulüplerinden Berghain’in lokal DJ’i Kobosil yapıyor. Sert geçişler ve hızlı bir tempoyla ilerlemesi muhtemel gecede acid ve indie türleri techno melodileriyle buluşacak.

9 MART CUMARTESİ
DJ Seinfeld, 21.45, SónarLab
‘U’ parçasının YouTube’da ses getirmesinden sonra yayımladığı ilk albümüyle radarlara giren DJ Seinfeld, son zamanların parlayan isimlerinden. DJ, ambient’a meyleden, aynı zamanda güçlü techno ve house melodilerinin de yer aldığı bir setle sahnede.

Octo Octa, 23.20, SónarLab
House’un deneysel sularına davet eden bu performans, elektronik müziğin duyguları harekete geçirebileceğinin bir göstergesi niteliğinde. Akıcı melodilerin doğaçlamayla biçim değiştireceği performans, tempoya bir süreliğine ara vermek isteyenler için birebir.

Haberin Devamı

FJAAK, 01.15, SónarLab
Felix Wagner, Aaron Röbig ve Kevin Kozicki’den oluşan Berlinli techno grubu FJAAK, son yılların popüler isimleri arasında gösteriliyor. Yakın zamanda başlattıkları Machine Vibes isimli techno serileriyle Avrupa’yı gezen üçlü, enerjinin doruğa ulaştığı benzer bir canlı performansı Sonar sahnesine taşıyacak.

Modeselektor, 03.00, SónarClub
Sonar İstanbul’un bitimine doğru son duraklardan biri Modeselektor. Gernot Bronsert ve Sebastian Szary’den oluşan ekip farklı türler arasında yaptığı doğal geçişlerle müziğin kültürel sınırlarını bulanıklaştırıyor. Bu canlı performans, festivali dansla kapatmak adına en iyi alternatiflerden.

Haberin Devamı

Sonar +D’de neler var?
Bu sene 75 farklı etkinliğin yer aldığı Sónar +D programı, 9 Mart Cumartesi günü 10.00-20.00 saatleri arasında Digilogue Space, Sky Lounge ve Meydan Fuaye alanlarında düzenleniyor. DJ atölyeleri, yeni nesil müzik aletleri istasyonu, yaratıcı endüstriler ve dijital araçlar üzerine eğitim programları, girişimcilerin yeni projelerinin yanı sıra sanatçı/müzisyen konuşmaları ve interaktif enstalasyonlar da program dahilinde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!