‘Salon’ gezmeye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Salon’ gezmeye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2022 13:07

Salon İKSV’nin kapısını daha geniş kitlelere açtığı Gezgin Salon serisi bu kez +1’in desteğiyle festivale dönüştü. Bu hafta sonu Parkorman’da gerçekleşecek ‘+1 Sunar: Gezgin Salon Festivali’nin programına sizin için bir bakış attık...

Haberin Devamı

25 HAZİRAN CUMARTESİ
PALMİYELER
Festivalin açılışını saat 14.30’da yapacak olan Palmiyeler, hafta başında yeni albümü ‘İkimiz’i yayımladı. Surf ve indie pop türünde müzik yapan grup, dinleyicisini adeta plaj kenarına ışınlayacak. ‘Derine’, ‘Karbeyaz’ gibi parçalarının yanı sıra yeni yıldızları ‘İkimiz’i canlı dinlemek için kaçırılmayacak bir fırsat.
FENG SUAVE
Kariyerini sakince ilerleten ama yakında isimlerini çok duyacağınız Feng Suave, festivalin gizli yıldızlarından. Hollandalı grubun müziği tatlı bir yaz meltemi kıvamında desek abartmış olmayız. Indie pop türünde müzik yapan grubun, özellikle ‘People Wither’ şarkısını dinleyerek festivale hazırlanabilirsiniz.
RHYE
Mike Milosh’un androjen sesi, fazlasıyla içsel şarkı sözleri Rhye’nin temellerini oluşturur. Rhye’nin ülkemizde ciddi bir hayran kitlesi var. Geçen yıl çıkardıkları ‘Home’ albümü turnesi kapsamında yolda olan Rhye, sakin ve derinden gelen şarkılarını festival dinleyicisiyle seslendirecek.
MOLCHAT DOMA
Belaruslu Molchat Doma, müziğini ‘new wave sadness’ olarak tanımlasa da kendilerine son dönemin en iyi post punk grubu desek yanlış olmaz. Özellikle sosyal medya platformlarında çalınan ‘Sudno’ şarkısı popülerliklerini dünya çapında bir hale getirdi. İki kere canlı izledim ve her seferinde etkilenerek alandan ayrıldım. Vokal Egor Shkutko’nun sahnedeki tavrı ve vokal tekniği şaşırtıcı. Parkorman’ı karanlık bir disko haline çevirmeye geliyorlar.
L’IMPERATRICE
Fransız disko grubu L’Imperatrice’in yeni albümü ‘Tako Tsubo’ geçen yılın en iyi çalışmalarındandı. Altı kişilik grup yeni albümlerinin turnesinde enerjiyi bir an bile düşürmeyen performanslarıyla dikkat çekiyor. Sahne kostümlerindeki ahenk ve seyirciyle uyumlu hareket etmeleri sizin sadece onların müziklerine odaklanmanızı sağlıyor. Bu arada albüm ile aynı kalitede bir performans sergiliyorlar.
MODERAT
Festivalin en çok beklenen ismi. Modeselektor ve Apparat’tan oluşan grup, birlikte süregelen müzik çalışmalarına kısa bir ara vermişti. Alman dans müziğinin bu en önemli iki ismi, bu sürede kişisel projelerine odaklandı. Altı yıllık suskunluğu pandemide üretimleri ‘MORE D4TA’ albümüyle bozdular. Sözlerin daha az, müziğin daha sert ve daha atmosferik duyulduğu bu elektronik müzik albümünün dünya turnesi kapsamında İstanbul’dalar. Yeni şarkılar ve doğaçlama çıkışlarının yanı sıra ‘Rusty Nails’, ‘Bad Kingdom’ gibi hit parçalarına da yer veriyorlar. Uzun aradan sonra yeniden İstanbul’da sahneye çıkacak grubu açık havada izlemek ayrı bir keyif olacaktır.

Haberin Devamı

26 HAZİRAN PAZAR
BARIŞ DEMİREL
Son dönemin üretken müzisyenlerden biri... Saat 14.30’da pazar sahnesinin açılışını gerçekleştirecek. Müzisyen, trompetteki ustalığını son dönemde vokaliyle de gösteriyor. Eğer daha önce Demirel’in müziği ile karşılaşmadıysanız bu performans ile keşfedebilirsiniz. Ayrıca sanatçının birçok farklı türdeki müzisyenlerle çalışmaları dikkat çekiyor. Sahnede sürprizlerine şahit olabilirsiniz.
KIT SEBASTIAN
Kit Martin ve Merve Erdem’den oluşan grup ilk albümleri ‘Mantra Moderne’yi 2019’da yayımladı. Fransız popunu saykodelik melodi ve Türkçe sözlerle harmanlıyorlar. Fransız ve Türk asıllı ama Londra merkezli ikilinin şarkıları 60 ve 70’lerden gelmiş gibi... Konser öncesi ‘Yürüdüm Büyüdüm Çürüdüm’, ‘Yanımda Kal’, ‘Elegy for Love’a mutlaka kulak kabartın.
ISLANDMAN
Islandman, etno-kültürel sesler, minimal ve melodik elektronik altyapılarla benzersiz şarkılara imza atıyor. Tolga Böyük, Eralp Güven ve Erdem Başer’den oluşan Islandman’in her canlı performansı diğerinin farklısı. Seyircinin nabzını iyi anlayıp müziklerini ona göre yönlendiriyorlar. Etnik müzik ile harmanlanan elektronik müziği ülkemizde en iyi icra eden Islandman, festival ateşini yükseltecek.
JAKUZİ
Jakuzi, Türkçe sözlü dark wave müziğin en başarılılarından. Canlı performanslarında, şarkıları her ne kadar karanlık olsa da dans etmeme ihtimaliniz yok. Kutay Soyocak’ın karakteristik vokali, sahnedeki her an her şeyi yapabilecek imaja sahip hali sahnelerini her zaman heyecanla izlenmenizi sağlıyor. ‘Koca Bir Saçmalık’, ‘Açık Bir Yara’, ‘İstediğin Kadar Kullan’ gibi şarkılarını konserde duyacağınıza emin olabilirsiniz.
TAMINO
Belçikalı şarkıcı Tamino, ‘Habibi’ şarkısı ile ilk olarak sesini duyurdu ve ardından ‘Indigo Night’ geldi. Sanatçı, eylül ayında ikinci albümü ‘Sahar’ı yayımlamadan önce ilk single’ı ‘Fascination’ı dinleyiciyle buluşturdu. Bu albüm öncesi Tamino’nun hayaller dünyasına daldıran sesini dinleyeceğiniz bir performansla karşılaşacaksınız. Tamino’nun Avrupa ve Arap kültürlerini harmanladığı indie pop türündeki şarkıları derin bir melankoliyi içinde barındırıyor.
CIGARETTES AFTER SEX
Festivalin en sakin gününün kapanışı romantik şarkılarıyla tanınan Cigarettes After Sex’e ait. Greg Gonzalez’in kusursuz şarkı yazımını vokallerine dökmesi onların en büyük sırrı. Canlı performanslarında üzerine kasvetli bir hava bırakıyormuş hissi verirken aslında umutlarında tükenmediğini söyler gibi havaları var. Sislerin arasında, karanlık bir atmosfer yaratan grup, evinizde tek başınıza bu şarkıları dinliyormuşsunuz hissi sağlıyor. Huzurlu ve biraz aşk dolu festivali bitirmek isteyenler için öneririz.

BAKMADAN GEÇME!