Sahnede bir robot ve bir insan!

Güncelleme Tarihi:

Sahnede bir robot ve bir insan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2022 17:57

7 Mayıs'ta Nürnberg'de seyirciyle buluşacak 'Future Love' başlıklı performansta, insansı robot Ameca ile performans sanatçısı Kaan Songün birlikte sahne alacak. Performans, hayvanlar âleminden oluşan ailesini kaybetmiş bir mağara adamının, yaşadıklarını oyunculuğun da başlangıcı kabul edilen yansılama dansıyla sergilemesini ve koşulsuz sevgi arayışı yolculuğundaki Ameca ile karşılaşmasını konu alıyor.

Haberin Devamı

Performans sanatçısı Kaan Songün’ün Theatre 'O' ve Kafes Perform’un ortak projesiyle hayata geçirdiği 'Future Love' başlıklı performansı 7 Mayıs ve 24 Mayıs tarihlerinde Deutsches Museum Nürnberg de Die Blau Nacht (Nürnberg Alman Müzesi, Mavi Gece Festivali) kapsamında izleyiciyle buluşacak.
7 Mayıs Cumartesi günü üç kez sergilenecek projede ilk kez robot ve sanatçı ortak performans gerçekleştirecek. Engineered Arts’ın geliştirdiği insansı robot Ameca ile Kaan Songün’ün performansı, hayvanlar âleminden oluşan ailesini kaybetmiş bir mağara adamının, yaşadıklarını oyunculuğun da başlangıcı kabul edilen yansılama dansıyla sergilemesini ve koşulsuz sevgi arayışı yolculuğundaki Ameca ile karşılaşmasını konu alıyor.

Sahnede bir robot ve bir insan

Kaan Songün

24 Mayıs’ta gerçekleşecek performansın ardından Deutsches Museum Nürnberg’de Kaan Songün ve insansı robot Ameca, izleyicilerle bir söyleşi yapacak. Projenin afişi ressam İsmail Atmalı’ya olan projenin yönetmenliğini Elif Meşe üstleniyor. Koreografisini Gülnara Golovina’nın hazırladığı 'Future Love’ı Fuat Saral ve Elif Meşe kaleme aldı. Amica’nın koçluğunu ise Patrick Dechent üstlendi.
Performans ilgili konuşan sanatçı Kaan Songün, “Dünya prömiyerini 7 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz ‘Future Love’da dünyada ilk kez bir robot ve insan canlı performans sergileyecek. Bu aynı zamanda günümüze kadar gelen insan hayatının da zamanda yolculuğu olacak. Ailesini kaybetmiş, duygularını çizerek ve dans ederek ifade etmeye çalışan bir doğa adamına hayat veriyorum. Almanya’da 'Kafes' adlı performansımdan sonra gerçekleştireceğim ilk performans olacak, bu yüzden çok emek verildi. ‘Future Love’ın izleyicide çok farklı duyguları harekete geçirip ayna etkisi yaratacağına ve etkileyeceğine inanıyorum “ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!