Güncelleme Tarihi:
Hayal Hızı Çetesi-İnsan Atasını Arıyor
Nalan Mahsereci- Demet Özge Aykan
Bilim ve Gelecek Çocuk Kitaplığı
Işıktan hızlı tek şeyin hayal etmek olduğuna inanan üç kafadar, Ilgaz, Ali ve Efe, evrim araştırmalarıyla efsaneleşmiş Doktor Leykiler’in Afrika’daki kazı alanlarına konuk oluyor. Kenyalı yumurcak Mokambo’nun da aralarına katılmasıyla aralıksız bir macera başlıyor. Timsahlar, şeytan maymunlar, iskeletlerle konuşan profesörler, kaybolan kafatası fosilleri arasında kahkaha ve heyecan tam gaz sürerken insan evrimine dair eşsiz bilgiler ediniyorlar. Swahili dilindeki diyaloglar, tercümeleri ve Demet Özge Aykan’ın matrak çizimleri de cabası.
Acayip Moti’nin Tuhaf Maceraları
Özlem Dilber-Zeynep Özatalay
Çınar Yayınları
Acayipliği tepesinin üzerinde bir bulut gibi duran mavi saçlarından gelmiyordu Moti’nin. Kim bilir belki de renkli kazakları sevdiği, hayatın güzelliğine inandığı, farklı kitaplar okuduğu için çıkmıştı bu söylenti.
Ninesinin ölümüyle köyde yapayalnız kalan Moti, hayattaki tek akrabası olan büyük teyzesinin yanına, uzaklardaki bir kasabaya gönderilir. Büyük Teyze ıssız bir evde yaşayan yaşlı bir adama hizmet etmektedir. Keşfetmeye ve tuhaflıklara bayılan Moti bahçede gizli bir kapı bulur ve sihirli hayvanların yaşadığı bir sahile ulaşır. Bilge fil, komik zürafalar, kibirli aslan ve diğerleri yaşlı adamın koruyucularıdır. Oysa sahil sadece bir başlangıçtır. Yaşlı adamın gizemini çözmeye çalışan Moti kendini fantastik bir maceranın tam ortasında bulur.
Küçük Kara Balık
(Mavisel Yener’in özgün dizeleriyle)
Samed Bahrengi-Soner Hızarcı Doğan Egmont
“Ben buralardan sıkıldığımı söylüyorum
Dünyayı merak ediyorum
Cahil kalmak istemiyorum!
Komşu balık kuyruğunu salladı pat pat diye:
‘Bakın şu küçüğe
Kafasını takmış uzaklara gitmeye
Kim çeldi aklını böyle?
Evini sırtında taşıyan salyangoz girmiş bunun zihnine.’
Onlara göre balıkla salyangoz olmazdı arkadaş, sürmeliydi aralarındaki savaş...”
Samed Bahrengi’nin ölümsüz eseri Küçük Karabalık, usta yazar Mavisel Yener’in özgün dizeleri ve Soner Hızarcı’nın rengârenk çizimleriyle eşsiz bir şölene dönüşüyor.
Uyan Walter
Pieter Gaudesaboos- Lorraine Francis
Redhouse Kidz
Arkadaşları, anne-babası, öğretmenleri istedikleri kadar, “Uyan Walter!” diye avaz avaz bağırsınlar. Akvaryumda, trafiğin ortasında, lunaparkta ve hatta kendi doğum gününde bile uyuyakalan Walter’ı uyandırmak imkânsızdı. Günde iki kez buz gibi kahveyle duş alsa, gıdıklanma robotuyla gıdıklansa, yetmiş beş kişilik orkestra yanı başında müzik yapsa bile şöyle bir gözünü aralayıp tekrar uykuya dalardı Walter. Ta ki bir gün... Ne olduğunu söyleyemem ama canı sıkılan çocukların duyguları tercüman buluyor diyebilirim.
Zaman Bükücüler-Kayıp Telefon
Selin Feldman- Ümit Türek
Karakarga Junior
Bilimi ve bilim insanlarını çocuklara eğlenceli hikâyelerle tanıtmayı amaçlayan çizgi öykü serisi ‘Zaman Bükücüler’, ‘Kayıp Telefon’ ile devam ediyor. Serinin ilk kitabında MS 105 yılına, Antik Çin’e giderek kâğıdın izini süren Mucit Profesör ve asistanı İcat yine zaman makinelerine atlıyorlar. Ve 1876 yılının Amerika’sında telefonun icadına tanıklık ediyorlar. Graham Bell’in yaşamından ilginç detaylarla zenginleşen hikâye, asistan İcat’ın sakarlıklarıyla daha da keyifli hale geliyor. Serinin yazar ve çizerinden müjdeli bir haber: Bundan sonraki hikâyelerde Mucit ve İcat’ın nereye gidip hangi kâşifle tanışacaklarına okurlar karar verecek. Ve herkes bir nevi zaman bükücü olacak.