Ödül gecesi

Güncelleme Tarihi:

Ödül gecesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 08:30

35. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödülleri MSGSÜ’nde yapılan törenle sahiplerini buldu. Birincilik ödülü İran’dan Dokhshid Ghodratipour ile Sırbistan’dan Jugoslav Vlahovic’e verildi.

Haberin Devamı

BU yıl 35'incisi düzenlenen, ‘Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödülleri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde (MSGSÜ) gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi. Bu yıl yarışmaya 64 ülkeden 623 sanatçı 2 bin 143 eseriyle katıldı. Birinci 8 bin, ikinci 5 bin, üçüncü 3 bin 500, özel ödül 8 bin ve başarı ödülleri 500'er dolar olarak tespit edilen ödüller, beratlarıyla birlikte sahiplerine takdim edildi.

Ödül gecesi

ESERLER SERGİLENİYOR

Birincilik ödülünün İran'dan Dokhshid Ghodratipour ile Sırbistan'dan Jugoslav Vlahovic arasında paylaştırıldığı yarışmada, İran'dan Shahrokh Heidari ikinci, Polonya'dan Krzysztof Grzondziel üçüncü oldu. Başarı ödüllerine layık görülen isimler arasında ise Kürşat Zaman, Didie Sri Widiyanto, Sajad Rafeei, Roman Peshkov, Silvano Mello, Turan Aksoy gibi isimler yer aldı. Ödül kazanan karikatürlerin yer aldığı sergi, 7 Aralık'a kadar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi salonlarında, 12-15 Aralık tarihleri arasında ise Caddebostan Kültür Merkezi'nde ziyarete açık olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!