Metin Altıok ve Behçet Aysan aynı sahnede

Güncelleme Tarihi:

Metin Altıok ve Behçet Aysan aynı sahnede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 14:49

2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde öldürülen iki şair, Metin Altıok ve Behçet Aysan, adlarına verilen ödüllerle anılacak.

Haberin Devamı

2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde öldürülen iki şair, Metin Altıok ve Behçet Aysan, ölümlerinin 25. yılında adlarına verilen ödüllerle anılacak. Sivas Katliamının 25. yılı nedeniyle ortak düzenlenecek ödül töreni öncesinde iki ödülün seçici kurulları toplanarak karar aldı. Bu kapsamda Kırmızı Kedi Yayınevi’nin 11.sini düzenlediği törende Metin Altıok Şiir Ödülü’nün sahibi ‘Son Duraktan Bir Önce’ adlı son kitabıyla Cevat Çapan oldu. Ahmet Telli, Ali Cengizkan, Eray Canberk, Haydar Ergülen ve Şükrü Erbaş’tan oluşan Metin Altıok Şiir Ödülü Seçici Kurulu gerekçeli kararını şöyle açıkladı: “Bireyi ve toplumu sevgisizlikle çürüten kaotik bir dünyaya karşı, doğadan süzülmüş güzelliklerle yeni bir yaşama sevincine çağırması; günümüz insanını içine sürüklendiği korku ve yalnızlık çukurundan, geçmişin insani değerleri ve hayat bilgisiyle, yaşama sevgisiyle, şiirin yaratıcı diliyle bu cehennemden çıkarması; yıllardır bir iyilikle sürüp gelen şiirini, çok daha yalın-ince-derin bir yere taşıması; ayrıca bir şiir kuramı yazmaksızın, fakat yazdığı şiirlerle, şiirin doğallığını ve insanın şiirin içinde olduğunu gösteren güçlü, kalıcı bir düşünceyi var ettiği, şiiri ‘yabancımız’ değil, yitik geçmişimiz olarak aramayı sürdürdüğü, şiirin başka bir zaman olduğu duygusunu derinliğine hissettirdiği, okuyanda şiir yazmayı özendirdiği, kişisel anlatıların evrensel de olabileceğini gösteren iddiasız ustalığı nedenleriyle Cevat Çapan ödüle değer görüşmüştür.”

Haberin Devamı

Ödül haberini hasta yatağında aldı

Türk Tabipler Birliği tarafından 23’üncüsü düzenlenen törende Behçet Aysan Şiir Ödülü de ‘Şayeste’ adlı kitabıyla Refik Durbaş’a değer görüldü. Doğan Hızlan, Ahmet Telli, Ali Cengizkan, Cevat Çapan ve Turgay Fişekçi’den oluşan Behçet Aysan Şiir Ödülü Seçici Kurulu adına Turgay Fişekçi, ödülü Refik Durbaş’ın eşi Bilge Durbaş’a ulaştırdı. Yoğun bakımda olan Refik Durbaş ölümünden önce ödül haberini eşi Bilge Durbaş’tan aldı.

Ödül Töreni, 24 Aralık Pazartesi günü İstanbul’da gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!