İpekyolu Film Ödülleri için başvurular başladı

Güncelleme Tarihi:

İpekyolu Film Ödülleri için başvurular başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2018 11:24

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM)’in iştiraki ile BAK Akademi Derneği tarafından düzenlenen BAK Akademi Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri için start verildi.

Haberin Devamı

6. kez düzenlenen Uluslarası İpekyolu Film Ödülleri için başvurular başladı. Festival Direktörü Mehmet Güleryüz’ün yaptığı açıklamaya göre; geçtiğimiz yıllarda yüzlerce belgesel, animasyon ve kısa film ulusal bölümde yarışmaya katıldı. Uluslararası İpekyolu Film Ödüllerine ise; Türkiye, Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, İtalya, Gürcistan, Suriye, Mısır, Hindistan, Irak gibi ülkelerden toplamda 2043 film katıldı.

BAK Akademi tarafından her sene 20 ayrı kategoride ödül veriliyor. Düzenlendiği tarihten itibaren verilen Emek Ödülü'nü alacak sinemacının ismi önümüzdeki günlerde belli olacak.

Bugüne kadar; Ertunç Şenkal , Tolgay Ziyal ve Hüsamettin Ünlüoğlu Emek Ödülü alan isimlerdi. Ayrıca  Türk Sinemasının 100. Yılı nedeniyle Vedat Türkali, Ertem Göreç, Safa Önal, Mehmet Dinler, Ülkü Erakalın, Aram Gülyüz, Necip Sarıcı, Yılmaz Atadeniz, Memduh Ün, Duygu Sağıroğlu’na onur ödülleri dağıtıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!