Güncelleme Tarihi:
Omji’nin uzay profesörü olan babası Dr. Cheon onlara yardımcı olmak için iki robot tasarlıyor; Dr. Show ve Mongmong. Böylece Omji ve Gomji, herhangi bir şeye dönüşerek insan vücudunda gezinebilen Mongmong ve lazer ışınları kullanabilen Dr. Show’un rehberliğinde mucizevi yolculuklara çıkıyorlar. ‘Neden? İnsan Vücudu’ önce deri, kas-iskelet sistemi, sindirim ve boşaltım sistemleri ile iç organları ele alarak vücudumuzu genel olarak tanıtıyor. Daha sonra sinir sistemi, lenfler, duyular- nöron ve beyin arasındaki bağlantılar, hormonlar ve üreme organları gibi konulara odaklanarak insan vücudunun tüm gelişimi ve işleyişini gözler önüne seriyor. Akademik bir dille anlatıldığında çocuklara sıkıcı ve ağır gelebilecek konular, dikkat çekici bilgi kutucukları, karikatürler, fotoğraflar, komik diyaloglar ve heyecanlı olaylarla büyüleyici bir serüvene dönüşüyor. ‘Hiç acı hissetmesek ne olurdu, kanımız ne zaman ve nasıl ölür, parmak izimiz ne işe yarar?’ gibi şaşırtıcı soru-cevaplar ise merak duygumuzu sürekli canlı tutuyor. Kitabın yazarı Soonbong Heo’ya karikatürist Heosoek Song’un yanı sıra Yongha Park süpervizör olarak eşlik ediyor. Park’ın Kore Biyolojik Bilim ve Biyoteknoloji Araştırma Enstitüsü’nde araştırma mühendisi olduğunu da eklemiş olalım.
Serinin diğer kitabı ‘Neden? Evren’de ise insan vücudunda başladığımız görece küçük yolculuğumuz evrenin sınırlarını zorlayarak devasa boyutlara ulaşıyor. Yine Omji ve Gomji ile birlikteyiz. Gomji, bir gece gökyüzünde gizemli bir nesne görüyor ve bunun bir UFO olduğunu düşünerek peşine düşüyor. Çok geçmeden de Andromeda Galaksisi’nden gelen Wukaebi’yi buluyor. Wukaebi, yakıtı bittiği için uzaya dönemiyor. Üstelik kardeşiyle birlikte çıktığı yolculukta kardeşini bir kara delik yakınlarında kaybediyor. Sonunda Gomji ve Wukaebi, Omji ve babasının uzay araştırmaları için çıkacakları yolculuğa katılırlar ve macera başlamış olur. Omji ve Gomji bu yolculukta uzayın derinliklerine balıklama dalıyor ve gezegenler, uydular, uzay istasyonları, yıldızların yaşamları, kara delikler ve evrenin genişlemesi teorilerine dair paha biçilmez bilgiler ediniyorlar. Uzay Hayaletleri, Güneş Fışkırması, Hulahup Çeviren Gezegen, Evrenin Mezarlıkları gibi çarpıcı başlık ve ayrıntılar kitaba renk katıyor.
Bu arada hikâyeye dönecek olursak, karakterlerimiz bir kara deliğin içine sürüklenerek yürekleri ağza getirecek bir tehlikeyle karşı karşıya kalıyorlar. Ve Wukaebi’nin gerçekte, sandıkları kişi olmadığını, onlara anlattıklarından bambaşka bir hikâyesi olduğunu öğreniyorlar. Anlayacağınız, gizem, tehlike ve heyecan kitap boyunca hız kesmeden devam ediyor. Yine ilk kitapta olduğu gibi burada da konusunda yetkin bir bilim insanının kitabın süpervizörlüğünü üstlendiğini belirtelim. Kyungcheol Cho, NASA’da araştırmacı olmasının yanı sıra Maryland Üniversitesi Uzay Bilimi Bölümü’nde öğretim üyeliğini sürdürüyor.
‘Neden? İnsan Vücudu’ ve ‘Neden? Evren’, bu konuları merak eden ama karmaşık ve sıkıcı bilgilere boğulmaktan korkan herkes için biçilmiş kaftan.
Â
Â
Â
NEDEN?
Â
Â
Â
Â