Güncelleme Tarihi:
Brüksel’deki TuR&Bo’nun (Türk Araştırma ve İş Dünyası Kuruluşları) önderlik ettiği ‘Göbeklitepe: Kültürlerin Buluştuğu Topraklar, Tarihten Gastronomiye’ adlı program çerçevesinde, 6 Kasım gecesi, kazı koordinatörü Dr. Lee Clare’in yönlendirmeleri ışığında, ilhamını Göbeklitepe’nin tarihlendiği 12 bin yıl öncesinden alan ve modern dokunuşlarla son şeklini kazanan bir mönü oluşturuldu.
EN BÜYÜK SOFRA
Dün ise Avrupa Parlamentosu’nda (AP) bir seminer gerçekleştirildi. Seminerin konuşmacıları AP üyeleri İsmail Ertuğ ve Necmi Ali, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Lokmanoğlu, KOSGEB Başkan Yardımcısı Tuna Şahin, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Göbeklitepe Proje Koordinatörü Dr. Lee Clare, gazeteci ve gastronomi araştırmacısı Nedim Atilla ve TuR&Bo Direktörü Bülent Bilgiç farklı açılardan Göbeklitepe’yi anlattılar.
Etkinlik kapsamında öğleden sonra ise TuR&Bo binasında Göbeklitepe, Çatalhöyük, Arslantepe, Selçuklu, Osmanlı ve modern Türk mutfağı yemeklerinin yer aldığı ‘En Büyük Sofra’ etrafında toplanıldı.