Erdal Öz Edebiyat Ödülü Adalet Ağaoğlu’na verildi

Güncelleme Tarihi:

Erdal Öz Edebiyat Ödülü Adalet Ağaoğlu’na verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2018 15:12

11. Erdal Öz Edebiyat Ödülü düzenlenen törenle yazar Adalet Ağaoğlu'na takdim edildi.

Haberin Devamı

 Can Yayınları’nın kurucusu yazar Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü töreni Şişli'de bulunan Dada Salon Kabarett’te yapılan törenle Adalet Ağaoğlu’na verildi.
Can Yayınları’nın Genel Müdürü Can Öz yaptığı açılış konuşmasında; "Erdal Öz Edebiyat Ödülleri’nin böyle bir dönemde sürdürülmesi başka bir öneme sahip. Bu ödülün sürdürebilir olmasında Cemil Kavukçu’nun ve Celal Üster’in fikirleri bizim için çok önemli oldu." dedi. Öz, Okan Bayülgen’e bu yılki destekleri için teşekkür ederek, Erdal Öz Edebiyat Ödülü Derneği’nin kurulacağını müjdeledi.
Erdal Öz Edebiyat Ödülleri’nin bu yılki seçici kurulunda
 
Asuman Kafaoğlu Büke, Oğuz Demiralp, Sibel Irzık, Cemil Kavukçu, Ömer Türkeş ve Faruk Duman bulunuyordu. Seçici kurul başkanı Prof. Dr. Handan İnci ödül gerekçesini açıklayarak,  bu yıl kuruldan ayrılacağı için üzgün olduğunu, ancak ödülü Adalet Ağaoğlu’na verme şansına eriştiği için de çok mutlu olduğunu söyledi.
 
Ödülü almak için sahneye çıkan Ağaoğlu yaptığı konuşmasında sahip olduğu mutluluğu ifade ederek yazar Cevdet Kudret’in bir hikâyesini anlattı ve kendisine ödül verenlere teşekkür etti.
 

BAKMADAN GEÇME!