Eleştirel melodram ‘KarmaComa’

Güncelleme Tarihi:

Eleştirel melodram ‘KarmaComa’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 09:28

Anna Laudel Bodrum, yaz sezonuna Ayça Okay küratörlüğünde gerçekleşecek ‘KarmaComa’ sergisiyle devam ediyor. 3 Eylül'e kadar ZAİ Yaşam’da görülebilecek sergi, televizyonda görmeye alışık olduğumuz gündüz kuşağı programlarına, yaz dönemi pembe dizilerine, kısacası melodramın hâkim olduğu duygu dolu her ana verdiği referanslarla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Kapsamlı seçkide Cem A., Serdar Acar, Ece Ağırtmış, Ateş Alpar, Ronit Baranga, Kerem Ozan Bayraktar, Isabella Chydenius, Ebru Döşekçi, Alicia Framis, Ece Haskan, Berka Beste Kopuz, Mert Ege Köse, Alican Leblebici, Adriana Ramić, Sally von Rosen, Hoda Tawakol, Koray Tokdemir, Metehan Törer, Nathalie Rey ve Nevet Yitzhak’ın farklı disiplinlerden eserleri yer alıyor.
KarmaComa’, ‘melodram’ kavramını araçsallaştırarak Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve kültürel durumu tüm karmaşıklığıyla anlatmak ve yeri geldiğinde eleştirmek için bir çıkış yolu ararken kurmaca bir noktaya işaret ediyor. Sergi, Bodrum’un sunduğu güzelliklerden ilham alarak, ziyaretçilerini rengârenk begonviller, deniz tuzu ve tatlı esintilerle çevrili bir distopyaya davet ediyor.
Küratöryel felsefesini toplumsal meseleleri araştırmak, güncel durumun fotoğrafını çekmek ve bu sorunlara çözümler üretmek üzerine inşa eden Ayça Okay’ın Türkiye ve yurt dışından 20 sanatçının üretimlerini bir araya getirdiği sergi, ziyaretçilere melodram kültürünün görünmeyen yüzünü göstermeye hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!