Güncelleme Tarihi:
Yeni kurulan Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı (CIF), ilk etkinliği olan ‘CIF Dialogues’ konferans serisini 18 Eylül’de The Sofa Hotel’de gerçekleştiriyor. Teknoloji yatırımcısı Vanessa Arelle’nin danışmanlığında düzenlenecek CIF Dialogues kapsamında sanat ve iş dünyasının etkili 20’den fazla ismi, tasarım, kültürel miras, teknoloji, inovasyon, sanat ve mimarlık ilişkisi ile koleksiyonculuğu ‘Duyarlılıklar’ teması altında ele alacak. CIF’ın kurucu başkanı Ali Güreli, ilk etkinlik öncesinde, “Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı ile öncelikle eğitim alanındaki eksikliği kapatmayı hedefliyoruz. Vakıf, bu amaç doğrultusunda çeşitli çağdaş sanat etkinlikleri, eğitimler, sanatçı ikâmet ve üretim programları düzenleyecek” diye konuştu.
CIF Dialogues konferanslarının 5 ayrı panelinde, ‘Tasarım ve Kültürel Miras’, ‘Teknoloji ve İnovasyon’, ‘Sanat, Mimari ve Mekanlar’, ‘Sanat Dünyası, Kültür ve Diyalog’ ve ‘Ezber Bozanlar’ başlıkları altında sanatla etkileşim içinde olan bir çok konu tartışılacak.
UZMAN KONUŞMACILAR
09.45 -10.45 Konferansın ‘Simbiyotik İlişkiler’ başlıklı sabah oturumunda, Solar Dergisi’nin Baş editör ve kurucusu Igor Ramirez, Les Benjamins markasının kurucusu ve kreatif direktörü Bünyamin Aydın, modacı Kristina Blahnik, stilist, William Gilchrist, Koz Susani Design markasının kurucu ortağı Defne Koz ‘Günümüzde kültürel mirasın tasarımda nasıl bir etkisi bulunmaktadır?’ sorusuna yanıt arayacak.
10.45 - 11.45 ‘Teknoloji ve İnovasyon’ başlıklı ikinci oturumda Başkan, Dijital Dönüşüm Derneği Başkanı İsmail Hakkı Polat, girişimci Nicole Junkermann, kültür direktörü Sherry Dobbin, Ozel Office kurucusu Güvenç Özel, Akbank Direkt Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, ‘teknoloji’ ve ‘inovasyon’ terimlerini tartışacak.
11.45 - 13.00 ‘Sanat, Mimari ve Mekanlar’ başlıklı oturumda Mimar, Prof. Suha Özkan, mimar Frida Escobedo, DIFC Emlak Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Melisa Pezuk, David Chipperfield Architects ortağı Alexander Schwarz, Tabanlıoğlu Mimarlık kurucu ortağı Murat Tabanlıoğlu, küratör Anissa Touati sanat, mimari ve mekanlar arasında temel bir simbiyotik ilişki mekan yaratan isimler tarafından ele alınacak.
14.00 - 15.00 ‘Sanat Dünyası, Kültür & Diyalog: Sizin İçin Sanatın Anlamı Nedir?’ başlıklı oturumda Netkent Üniversitesi Rektörü Prof. Hasan Bülent Kahraman, Photo London kurucu direktörü Michael Benson, SMAK Sanat Yönetmeni Philippe Van Cauteren, Çarmıklı Holding CEO’su ve koleksiyoner Hakan Çarmıklı, JPMorgan Chase Sanat Koleksiyonu direktörü ve başküratörü Charlotte Eyerman, sanat eserinin doğal döngüsünü konuşacak.
16.00 - 16.30 Koleksiyoner Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Prince’s Trust Vakfı’nın Mozaik ve Topluluk Entegrasyonu Bölüm Başkanı Nizam Uddin, aynı zamanda yazar olan Norveç Prensesi Märtha Louise, yazar Kim Polman, biyomedikal mühendis Mehmet Toner, sosyal girişimci Eglantina Zingg kapanış oturumuyla dinleyici karşısına çıkacaklar.