Çocukluktan başlayan bir tutkunun peşinde: Emir Karademir

Güncelleme Tarihi:

Çocukluktan başlayan bir tutkunun peşinde: Emir Karademir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2023 15:59

Genç sanatçı Emir Karademir kendini, hayallerini ve söylemek istediklerini, kısaca tüm dünyasını kendine has bir dışavurum tadında resimlerine aktarıyor. Sanatçı ilk kişisel sergisinde insan yüzlerini yorumladı.

Haberin Devamı

Halen Yeditepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü öğrencisi olan genç sanatçı Emir Karademir, ilk kişisel sergisiyle 27 Mayıs-1 Haziran 2023 tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi’ndeydi. Karademir’in çizmeye ve resmetmeye olan ilgisi henüz çocukluk çağında başlamış ve ailesi tarafından da fark edilmiş. Resimlerinde gerek form gerekse anlatım bakımından ortaya koyduğu farklılıklar özellikle Modafen İlköğretim Okulu ve takiben, İ.Ü.V. Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi’ndeki öğretmelerinin dikkatini çekmiş. Karademir doğru yönlendirmeler sayesinde, yükseköğrenimine bilinçli bir şekilde başlayıp henüz üçüncü yılında olmasına rağmen, nicel olduğu kadar nitel bazda da dikkate değer eserler üretmiş durumda.
Motosiklet ve otomobil tutkusunu resimlerine bol bol yansıtan Emir Karademir’in kendini ifade ediş şeklinde, ilkokul döneminde tanısı konulan Asperger’in, kendi üzerindeki etkilerini dış dünyaya aktarma çabasını da görmek mümkün.

Çocukluktan başlayan bir tutkunun peşinde: Emir Karademir


Kendini, hayallerini ve söylemek istediklerini, kısaca tüm dünyasını kendine has bir dışavurum tadında resimlerine aktaran Emir Karademir, sanatı hiçbir zaman okuldaki derslerden biri olarak görmediğini, güzel sanatlar lisesinde başlayan serüveni boyunca öğretmenleriyle iyi diyaloglar kurmaya her zaman özen gösterdiğini söylüyor. Sanatçı ilk zamanlarda öğretmenleri sayesinde tanıdığı sanat dünyasındaki yenilikleri, sergileri, etkinlikleri sürekli takip ettiğini, sanatçıların atölyelerine ziyaretler yaptığını ve iyi şeylerden etkilenerek, ders alarak fakat kendine has, kendi anlatmak istediklerini en iyi ifade edecek tavırları devamlı araştırdığını anlatıyor.
Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergide, Emir Karademir’in otomobil tutkusunu öne çıkardığı ve insan yüzlerini yorumladığı portrelerden 41 adet yağlı boya eser seyirciyle buluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!