Güncelleme Tarihi:
Borusan Contemporary’nin farklı yaş gruplarındaki çocuklara yönelik hazırlanan atölyeleri küçük sanatseverlere, hem eğlenebilecekleri hem de öğrenebilecekleri bir ortam sunuyor.
11 Kasım Cumartesi saat 11.00’da 6-8 yaş grubuna yönelik olarak düzenlenecek “Şekillerin ve Renklerin Dansı” atölyesinde çocuklarla önce Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan derlenmiş bir seçkiden oluşan “Dijital Mitolojiler” sergisi gezilecek. Atölyenin üretim aşamasında ise sanatçı Niko Luoma’nın sergide yer alan “Bir Kürenin Projeksiyonu I” isimli eserinden ilhamla çocuklar, önce rengârenk kağıtları yırtacak ve farklı şekiller verecek. Ardından elde ettikleri bu şekilleri diledikleri gibi beyaz kağıtlar üzerine yerleştirerek hem eğlenceli bir boyama hem de bir baskı tekniğini kullanacaklar. Atölyenin sonunda katılımcılar, kendi geometrik kompozisyonlarını oluşturarak soyut çalışmalar üretecekler.
Manzarayı iki boyutlu baskıya dönüştürecekler
11 Kasım Cumartesi saat 13.00’da 8-12 yaş grubuna yönelik olarak düzenlenecek “Manzaradan Baskıya” atölyesi, kısa bir müze gezisiyle başlayacak. Sonrasında Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan derlenmiş bir seçkiden oluşan “Dijital Mitolojiler” sergisindeki yapıtlar ve Amerikalı sanatçı Chris Doyle’un “Kayıp Nesil” isimli eseri çocuklarla birlikte yakından incelenecek. Ardından katılımcılar, Doyle’un eserinden seçilmiş bir kareyi baskı tekniği ile iki boyutlu bir esere dönüştürecekler.
Çocuklar soyut sanatla tanışıyor
12 Kasım Pazar saat 11.00’da 5-7 yaş grubuna yönelik olarak düzenlenecek “Soyut Sanatla Tanışma” atölyesinde Necmi Sönmez küratörlüğünde hazırlanan “Dijital Mitolojiler” sergisi görülecek. Sergide yer alan Niko Luoma’nın “Bir Kürenin Projeksiyonu” çalışması yakından incelenecek ve her katılımcı renkli jelatin ve asetat kullanarak kendi özgün soyut sanat çalışmasını üretecek.
Atatürk sanatla anılacak
12 Kasım Pazar saat 13.30’da 6-10 yaş grubuna yönelik olarak düzenlenecek “Atatürk’ü Özlemle Anıyoruz” atölyesi, “Dijital Mitolojiler” ve “Mat Collishaw: Aritmi” sergilerinden yapıtların görüleceği kısa müze gezisi ile başlıyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün konu alınacağı atölyede her katılımcı Atamızın bir portresini tuval üzerine resmedecek.
Çocuklar özgün yapıtlarını oluşturuyor
25 Kasım Cumartesi saat 11.00’da 7-10 yaş grubuna yönelik olarak düzenlenecek “Çağdaş Heykel Tasarımı” atölyesi, “Dijital Mitolojiler” ve “Mat Collishaw: Aritmi” sergi turları ile başlayacak. Bu gezi sırasında Borusan Contemporary ana girişinin tavanına asılmış olan Brigitte Kowanz’ın neon heykeli yakından incelenecek. Sonrasında her katılımcı neon benzeri malzemeler kullanarak kendi özgün çalışmalarını oluşturacak.
Cam altı resmi deneyimleyecekler
25 Kasım Cumartesi saat 13.30’da 6-9 yaş grubuna yönelik olarak düzenlenecek “Cam Altı Resmi Deneyimliyoruz” atölyesi, Necmi Sönmez’in küratörlüğünde hazırlanan “Dijital Mitolojiler” sergisi turu ile başlayacak. Bu gezi sırasında Herbert Brand’a ait eser yakından incelenecek. Atölyede her katılımcı, kâğıt ve asetat üzerine akrilik boya ve diğer çizim araçlarını kullanarak keyifli bir soyutlama çalışması yapacak.
Doğadan ilham alan bir atölye
26 Kasım Pazar saat 11.00’da 6-8 yaş grubuna yönelik olarak düzenlenecek “Doğanın İzinde” atölyesi, İngiliz sanatçı Mat Collishaw’un “Aritmi” sergisi turuyla başlayacak ve atölyede doğadan ilham alınarak sanat ve bilim arasında bir köprü kurulacak. Kış ile birlikte değişen doğanın renkleri ve dokularının keşfedileceği atölyenin üretim aşamasında çocuklar önce kendi tuz hamuru seramiklerini yapacaklar. Ardından doğadan ödünç aldıkları bitkiler ile desenler oluşturacak ve kendi duvar süslerini hazırlayacaklar.
Çocuklar kendi ışık kutularını tasarlayacak
26 Kasım Pazar saat 13.00’da 8-12 yaş grubuna yönelik olarak düzenlenecek “Biraz Daha Işık” atölyesinde “Dijital Mitolojiler” sergisinde yer alan Erwin Redl, Brigitte Kowanz gibi sanatçıların ışık temelli eserlerini incelenecek, ışığın yansıma ve kırılma prensibi üzerine konuşulacak. Atölyenin üretim aşamasında ise elde edilecek ışık desenleri ile günün her saati değişen ışık kutusu tasarımları yapılacak. Ardından katılımcılar bu tasarımları müzenin farklı alanlarında gözlemleyecekler.