Güncelleme Tarihi:
Nazlıaka, “Devletin lüks ve fuzuli harcamaları kısıtlanarak ilgili genel müdürlüğe kaynak aktarması gibi bir çalışma var mıdır? Cumhurbaşkanlığı filosuna alınan bir uçağa ayrılan kaynakla kaç yeni oyun sahneye konulabilir?” sorularını yöneltti.
KAYNAK AKTARILACAK MI?
Nazlıaka önergesinde özetle şunları kaydetti: “Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün büyük bir ekonomik krize girdiği ve tasarruf tedbirleri kararı aldığı söylenmektedir. Bu durum nedeniyle Devlet Opera ve Balesi’nde yeni eser konulmayacağı, turne yapılmayacağı, festivallerden oyunlar çekileceği ve ‘8. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nden ‘La Boheme’ ve ‘Aida’ adlı eserlerin programdan çıkarıldığı haberleri yer almıştır.
Sağlık, eğitim, kültür ve sanat bir ülkenin bugününü ve geleceğini belirleyen ve bütçe kısıtlaması yapılamayacak kadar önemli olan alanlardır. Görünen o ki ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ şiarı unutulmuş ve Türkiye’de sanat üretiminin merkezlerinden Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’ne rutin faaliyetlerini yürütmesi için dahi bütçe ayrılmamıştır. Devletin lüks ve fuzuli harcamaları kısıtlanarak ilgili genel müdürlüğe kaynak aktarması gibi bir çalışma var mıdır? Yaşanan bu tablo hükümetin sanata ve kültüre karşı tercihlerinden mi kaynaklanmaktadır? Cumhurbaşkanlığı filosuna alınan bir uçağa ayrılan kaynakla kaç yeni oyun sahneye konulabilir? Sanata ve sanatçıya dönük bu tip kısıtlamalar ne kadar süre daha devam edecektir?”