Arter kapılarını 7 sergiyle birden açacak

Güncelleme Tarihi:

Arter kapılarını 7 sergiyle birden açacak
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 17, 2019 15:06

Bir Vehbi Koç Vakfı (VKV) kuruluşu olan Arter’in ilk sergileri belli oldu. Eylül ayından itibaren Dolapdere’deki yeni binasında ziyerete açılacak olan Arter’de eş zamanlı olarak yedi sergi izleyiciye sunulacak.

Haberin Devamı

Eylül 2019’da zengin bir programla kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanan Arter’de koleksiyondan ve koleksiyon dışından toplam yedi sergi eş zamanlı olarak yer alacak. Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan grup sergileri arasında Saat Kaç? ve Kelimeler Pek Gereksiz başlıklı grup sergileri ile Altan Gürman kişisel sergisi ve Rosa Barba’nın Gizli Konferans başlıklı yerleştirmesi bulunuyor. Arter’in açılışında Ayşe Erkmen’in Beyazımtırak başlıklı retrospektif sergisine yer verilecek. İnci Furni’nin Bir An İçin Durdu ve Céleste Boursier-Mougenot’nun offroad, v2 isimli kişisel sergileri de yeni binanın açılışıyla beraber sanatseverlerle buluşacak.

Arter’in programında sergilerin yanı sıra  sahne sanatlarından çağdaş ve elektronik müziğe, filmden performans sanatı ve dijital sanatlara kadar pek çok disiplinin yenilikçi örneklerine de yer verilecek. Merak uyandırmayı, ilham vermeyi ve sanat etrafındaki tartışmaları kolaylaştırmayı amaçlayan 'Arter Öğrenme Programı' ise katılımcının yaratıcı sürecin parçası olabileceği bir ortam yaratmayı hedefliyor. Sanatçılar, ziyaretçiler ve paydaşlar arasında uzun süreli bağlar kurmayı hedefleyen programda; sergi turları, konuşmalar, atölye çalışmaları ve seminerlerin yanı sıra Gençlik Konseyi ve Arter Araştırma Programı başlığı altında katılımcıların ilgi ve ihtiyaçları etrafında şekillenen uzun soluklu programlar yer alıyor. Arter’de gerçekleşecek öğrenme odaklı süreçlerin ana mekânı olarak kurgulanan Öğrenme Programı Atölyesi farklı formatlardaki tüm bu etkinlikler için esnek bir kullanım ve üretim alanı sağlıyor. Sergi alanlarıyla yakın bir diyalog içerisindeki öğrenme odaları da çeşitli yorumlama etkinlikleri, tartışmalar, gösterimler veya sadece vakit geçirmek ve dinlenmek için ziyaretçilere alan sunuyor.

Haberin Devamı

Bir Vehbi Koç Vakfı (VKV) kuruluşu olan Arter, sanatın tüm disiplinlerini kapsayacak programıyla herkes için erişilebilir, canlı ve sürdürülebilir bir kültür ve yaşam platformu olmayı amaçlıyor.

İşte yeni sergilerden ilk görüntüler:

Haberin Devamı

Cengiz Çekil-Saat Kaç

 

Nam June Paik-Fransız Saati Televizyonu
Jonas Mekas-Karanlığın İçinden İmgeler


Solda:Sigmar Polke-Patates Ev, SaÄŸda:AyÅŸe Erkmen-Evde
George Brecht-Sandalye Olayları

Geta Brătescu-Çizgi
Alicja Kwade-Ağır Elementler


Füsun Onur-Zaman İkonları
Nil Yalter-Deniz GezmiÅŸ


Mona Hatoum-Kapan
Michael Sailstorfer-Labirent 19
Â


Marie Cool, Fabio Balducci-Untitled

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!