Antalya Operası Işık'ını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Antalya Operası Işıkını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 21:24

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin başkemancısı ve Borusan Filarmoni Orkestrası üyesi Zeynep Işık önceki gece hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Bir süredir kanser tedavisi gören sanatçının vefatı sanat dünyasını yasa boğdu. Işık için yarın saat 10.00’da Haşim İşcan Kültür Merkezi sahnesinde sanatçı arkadaşları ve ailesinin katılımıyla bir tören düzenlenecek. Zeynep Işık öğle namazının ardından Antalya’da toprağa verilecek. Ankara’da 1968 yılında doğan Zeynep Işık, keman çalışmalarına J. Higny ile başladı. Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan 1989 yılında birincilikle mezun oldu. Aynı yıl Milano’daki G.Verdi Konservatuvarı’ndan da diploma aldı. 1988’den itibaren 7 yıl süreyle, Akdeniz Gençler Orkestrası’nın konzermeister’liğini yaptı. 1989 yılında, Maggo Musicale Fiorentino Opera Orkestrası’nın sınavını birincilikle kazanan Zeynep Işık, pek çok ünlü şefle çalışarak repertuvarını genişletti. 

BAŞKEMANCIYDI

Haberin Devamı

Işık, 1990 yılından itibaren, Milano’nun önemli orkestralarından biri olan I. Pomeriggi Musicali Orkestrası ile uzun süre opera ve senfonik çalışmalar yaptı. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerinde birçok solo ve oda müziği konserleri veren başarılı sanatçı Zeynep Işık, sonrasında Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde çalışmaya başlamış ve başkemancı olmuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!