Anadolu’nun kadim geleneklerine saygıyla: 'Mozaik'

Güncelleme Tarihi:

Anadolu’nun kadim geleneklerine saygıyla: Mozaik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 09:46

Gedik Sanat'ın Anadolu’nun kadim geleneklerine yaptığı vurguyla başlattığı 'Mozaik' projesi, ülkemizin yedi yöresine ait yedi tema üzerine genç bestecilerimizin oluşturduğu yedi yaylı dörtlü eserin ilk seslendirilişlerini içinde barındırıyor. 'Mozaik', 16 Mayıs itibariyle yedi gün boyunca her akşam saat 21.00’de Gedik Sanat ve Gedik Üniversitesi Youtube Kanalı’nda eşzamanlı yayımlanacak.

Haberin Devamı

Gedik Sanat'ın yeni dijital projesi 'Mozaik', 16 Mayıs'ta başlıyor. Gedik Sanat ülkemizde çalışmalarını sürdüren Oda Müziği topluluklarını desteklemek ve yeni eserler ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla dijital projeler oluşturmaya devam ediyor. Anadolu’nun kadim geleneklerine yaptığı vurguyla Mozaik projesi, ülkemizin yedi yöresine ait yedi tema üzerine genç bestecilerimizin oluşturduğu yedi yaylı dörtlü eserin ilk seslendirilişlerini içinde barındırırken İstanbul Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı görsel yaratıların eşliğinde de çok disiplinli bir çerçeve çizmektedir. 16 Mayıs itibariyle yedi gün boyunca her akşam saat 21.00’da Gedik Sanat ve Gedik Üniversitesi Youtube Kanalı’nda eşzamanlı yayınlanacak eserlerin ilk gösterimleri yapılacak.

Haberin Devamı

emplice Quartet’in öncülüğünde oluşturulan proje, yedi genç bestecimize Gedik Sanat tarafından verilen yeni eser siparişleriyle ilerlerken Gedik Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla daha anlamlı ve çok disiplinli hale geldi. Proje için Barış Büyükyıldırım “Teke", Evrim Demirel “Seikilos”, Erberk Eryılmaz “Bolulu Ama Rasim", Aslıhan Keçebaşoğlu “Kırık Halay", Boğatay Köprülü “Marmara Dörtlüsü”, Cem Oslu “Nemrut Heykellerinin Türküsü”, Uğurcan Öztekin “Ani Harabeleri" adlı eserleri bestelerken Cem Önertürk yönetmenliğinde Gedik Kaynak Fabrikası’nda çekilen kliplere Gedik Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri Sümeyra Saraç, Gülden Erikli, Rıza Yeğen’in görsel yaratıları eşlik etti.

SEMPLİCE QUARTET ULUSLARASI PLATFORMDA DEĞERLERİMİZİ TEMSİL EDECEK
Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Akademisi, Apple Hill Music Center gibi önemli merkezlerde eğitim alan, Aix-en-Provence ve İstanbul Müzik Festivali gibi önemli festivallerde sahne alan Semplice Quartet, Mozaik projesiyle uluslararası platformda ülkemizin müzikal renklerini dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor. Helsinki, Boston, Amsterdam, Lübeck, NewYork, Hannover gibi önemli müzik merkezlerinde aldıkları eğitimleri ülkemizde veya halen yurtdışında sürdüren bestecilerimizin geleneklerimize ait temaları bir yaylı dörtlü için nasıl günümüz dinamikleriyle birleştirdiklerine şahit olacağınız proje, Gedik Sanat vizyonuyla sizlerle olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!