‘Afife’nin tercihi Bakırköy

Güncelleme Tarihi:

‘Afife’nin tercihi Bakırköy
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 20:52

21’inci Yapı Kredi Afife Ödülleri’nde geceye dört ödülle Bakırköy Belediye Tiyatrosu damga vurdu. ‘Yılın En Başarılı Prodüksiyonu’ ödülü ‘Gülünç Karanlık’ ile BBT’ye giderken, Şahika Tekand ‘Godot’yu Beklerken’ ile ‘Yılın En Başarılı Yönetmeni’ seçildi.

Haberin Devamı

BU sene 21’incisi düzenlenen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri önceki gece Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Dokuz dalda adaylığı bulunan Bakırköy Belediye Tiyatroları ‘Prodüksiyon’ (Gülünç Karanlık), ‘Yardımcı Erkek Oyuncu’ (Erol Ozan Ayhan),‘Sahne Tasarımı’ (Cem Yılmazer) ve ‘Sahne Müziği’ (Ayşe Tütüncü) ödüllerini alarak gecenin en çok sevinen ekibi oldu. Şahika Tekand, Studio Oyuncuları prodüksiyonu ‘Godot’yu Beklerken’ ile ‘En Başarılı Yönetmen’ seçilirken, Craft Tiyatro’nun ‘Yutmak’ oyunundaki performansıyla Merve Dizdar ‘Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu’, Tiyatro Pera’nın ‘Vanya, Sonya, Maşa ve Spike’ adlı oyunundaki performansıyla Şerif Erol ‘Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu’ ödülünün sahibi oldu.

Gecede önceden duyurulduğu üzere tiyatromuzun üretken ve emektar isimlerinden Ayla Algan’a ‘Yapı Kredi Özel Ödülü’, başarılı yönetmen Işıl Kasapoğlu’na ‘Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ verildi. Yeni kuşağın dikkat çeken yazarlarından Murat Mahmutyazıcıoğlu’na da ‘Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’ takdim edildi. Mahmutyazıcıoğlu ödülünü Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nin öğretim görevlilerine adadı. Komedi ya da müzikal dalındaki oyunlara verilen ‘Haldun Dormen Özel Ödülü’ ise ‘Hedwig ve Angry Inch’ adlı oyuna gitti. Bir LGBTİ öyküsü anlatan ekip, “Görünür olmaktan çekinmeyecekleri bir hayat” mesajı verdi.

Haberin Devamı

EN DUYGUSAL AN

20 senedir Afife Ödülleri’nin sunuculuğunu üstlenen Korhan Abay, ekrandan kendisine seslenen Korhan Abay’ın ‘tavsiyelerine’ kulak vererek, emekliliğini ilan etti ve görevi oyuncu Ayça Varlıer’e devretti. Ödüllerin hatırı sayılır bir bölümünü toplayan genç tiyatrocular ise gözyaşlarının eşlik ettiği duygusal konuşmalarla doldurdu geceyi. Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü alan Erol Ozan Ayhan, ‘Kayda geçsin’ diyerek, üç ay sonra doğacak çocuğuna seslenen bir konuşma yaptı. ‘Işık tasarımı’ dalındaki ödülü açıklamak üzere sahneye çıkan Cem Yılmazer ise bu senenin kazananı olarak zarfta kendi adıyla karşılaştı. Prodüksiyon ödülünü açıklamak üzere sahneye çıkan BBT Genel Sanat Yönetmeni Alican Yücesoy’un elindeki zarftan da kendisinin de rol aldığı, ‘Gülünç Karanlık’ın adı çıktı. Gecenin finali ise ‘prodüksiyon’ ödülünü alan BBT ekibi sahnedeyken; ‘Sahne Tasarımı’ dalında aday olan Tomris Kuzu’nun erkek
arkadaşı ressam İlke Kutlay’dan evlenme teklifi almasıyla yapıldı.

Haberin Devamı

‘Afife’nin tercihi Bakırköy

İŞTE KAZANANLAR

Yılın En Başarılı Prodüksiyonu: Gülünç Karanlık (Bakırköy Belediye Tiyatroları)
Yılın En Başarılı Yönetmeni: Şahika Tekand (Godot’yu Beklerken)
Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Merve Dizdar (Yutmak)
Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Şerif Erol (Vanya, Sonya, Maşa ve Spike)
Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu: Ayşe Günyüz (Hedwig ve Angry Inch)
Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu: Erol Ozan Ayhan (Gülünç Karanlık)
Yılın En Başarılı Işık Tasarımı: Cem Yılmazer (Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?)
Yılın En Başarılı Sahne Müziği: Ayşe Tütüncü (Kıran Resimleri)
Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı: Cem Yılmazer (Gülünç Karanlık)
Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı: Cem Yiğit Üzümoğlu (Troas)
Yılın En Başarılı Giysi Tasarımı: Makbule Mercan (Joko’nun Doğum Günü)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!