Kırmızı beyaz devrim

14 Nisan günü Ankara’da yaşanan görkemli olay bunları telaşlandırdı! Şimdi konuşuyorlar: "Biz yapsak daha fazlasını toplarız... Bindirilmiş kıtalar... Biz bu işlerin kompetanıyız, kalabalık o kadar değildi..."

İyi bilsinler, orada "kırmızı beyaz devrim" gerçekleşti. Orada bindirilmiş kıtalar yoktu. Orada milletin coşkusu, protestosu vardı.

l4 Nisan unutulmayacak. Gerekirse yenileri ve çok daha görkemli olanları yaşanacak. İktidar borazanlığı yapan o TRT’ler, o "haber kanalları" görse de, görmese de!

* * *

Beyefendi
sürekli konuşuyor! "Verdik ellerine, çelik çomak oynuyorlar... Çırpındıkça batıyorlar. Daha da batacaklar... Cumhurbaşkanı adayını açıklamak için son güne kadar beklememiz strateji ve taktik gereği..."

Sizinle iddiaya girerim, Çankaya’ya çıkacağını şu anda Alman Başbakanı Merkel biliyor, bazı AB ülkeleri ve ABD biliyorlar. Hem de birinci ağızdan biliyorlar. "Taktik ve stratejileri", yani son dakikaya kadar gizlemek, sadece Türk milleti için.

Neyi kimden gizliyorsunuz?

Beyefendi’
nin Çankaya’ya çıkıp çıkmayacağını Abdullah Gül dahil en yakınları, eşi bile bilmiyormuş! Bu durumda ortada iki olasılık var:

1- En yakınlarına bile güvenmiyor.

2- Onlar biliyor ama böyle laflar ederek millete gerçek dışı şeyler söylemekten çekinmiyor.
(Yalan söylüyor demeye dilim varmıyor!)

"Şeyini şey ettiğimin şeyi" Meclis Başkanı ise "Dindar cumhurbaşkanı seçeceğiz" diyebiliyor... Çünkü öncekilerin tamamı dinsizdi! Bu adamı kim konuşturuyor?

* * *

Borsa yükseliyormuş, yabancı sermaye girişi devam ediyormuş! Rejim tehlikede olsa bunlar olur muymuş!

Borsa
’nın yüzde 70’i şu anda yabancıların elinde. Adam dışarıdan parayı getiriyor, dünyanın en yüksek faizini Türkiye’de alıyor, en yüksek kazancını elde ettikten sonra "Bu kadarı yeter, haydi eyvallah" deyip gidiyor.

Yabancı sermaye elbette geliyor. Yeni yatırıma mı? Hayır! Geliyor ve hazır tesisleri, altın yumurtlayan tavukları satın alıyor. Yabancı sermaye hangi büyük yatırımı başlattı? Yok! Sadece satın almaya geliyor ve 73 milyonluk pazara mal ve hizmet satarak malı götürüyor.

Borsalar böyle gergin günlerde genelde düşüş gösterir. İstanbul borsası niçin yükseliyor? Yanıtını hemen -yabancıların ağzından- vereyim:

"Bu iktidar hep bize çalıştı. Şimdi Çankaya da onlara geçince Sezer engeli ortadan kalkacak ve daha çok kazanacağız. O yüzden çok iyimseriz. Önümüz daha çok açılacak, kazancımız artacak."

Madalyonun öbür yüzünü gören, değinen yok. Devletin resmi rakamlarına göre işsizlik bu yılın ocak ayında yüzde 0.5 artarak yüzde 11’e yükseldi.

Aynı resmi rakamlara göre Türkiye’de işsiz sayısı 2 milyon 675 bin oldu.

Bunlar önemli değil! Önemli olan bizlere, milyonlarca insanımıza çelik çomak oynatırken (!), seçmenlerin sadece yüzde 34 oyu ile Atatürk’ün makamına da çıkmayı başaracak olmaları!

Sonrası Allah kerim!.. Sonrasını tarihler elbette yazacak.


BU KiTABI OKUYUN

Elimde Ergün Poyraz’ın birkaç gün önce piyasaya verilen son kitabı...

"Musa’nın Çocukları Tayyip ve Emine." (Togan Yayınları.)

Okumaya başladım, elimden bırakamadım. Ergün Poyraz muhteşem bir araştırmacı. Akla hayale gelmeyen arşivlere balıklama dalıyor, inanılmaz belge ve bilgileri ortaya çıkarıyor ve yorumunu yapıp okurlarına sunuyor.

Bundan önce yazdığı "Patlak Ampul", "Refah’ın Gerçek Yüzü", "Kanla Abdest Alanlar" gibi kitapları da böyleydi.

"Musa’nın Çocukları Tayyip ve Emine"yi okurken şaşırdım.

Türkiye’yi kimlerin yönettiğini, onların geçmişini, yaşam öyküsünü, büyük sermaye ile aralarındaki parasal ilişkileri gerçi biliyordum ama böylesini, bu kadarını ve dahası, kitabın isminin niçin bu olduğunu Ergün Poyraz’ın kitabını bir solukta okuyunca öğrenmiş oldum!

Burada size daha fazla bilgi vermek istemiyorum.

Sizden ricam, bu sürpriz kitabı mutlaka okumanızdır.

Okuyunca bana teşekkür borcunuz olacak! Bir mesaj atıp teşekkür etmenizi bekleyeceğim.
Yazarın Tüm Yazıları