Kimseyi kandırmasın

KAZANSA da, gerçeği yazacağım. Herkesin gördüğünü. Q7, Simao, Fernandes sahada, ama Beşiktaş yok.

Haberin Devamı

Bu üçlü dışarıda ve son 6 dakika. Beşiktaş kazanıyor. Türkiye’nin Kartal’ı, Mendes’in familyasından yıldızlar armadası Beşiktaş’ta dün akşam siyah çok, beyaz yoktu. Büyük takım ruhu, heyacanı yok. Rakibe baskı, pas trafiği, oyun kontrolü yok. Maç gidiyor, tempoyu yükseltecek vites yok. İsmail’in iki ortası, iki Çek-Slovak kafası ve göz boyası, yüz boyası...

Rüştü sahneye çıktı

Carvalhal sanki film yönetmeni, yenilikler peşinde stoper Egemen’den solbek yapmak, sol kanat oyuncusu Simao’yu Edu’nun arkasına koymak ve Simao’nun çabukluğuyla gole ulaşmak istiyor. Yönetmen bilmiyor ki, Bursa’nın stoperleri Serdar ve İbrahim, Türkiye’nin en hızlı ikilisi.

6. dakikada kaleci Rüştü’den dönen yüksek topa iki Bursalı havalandı. İki uçtakiler, stoper İbrahim ile santrfor Bangura, bir vurdu gol oldu. Orada Kartal’dan kimse yoktu, stoperi bile.

Hakeme ve rakibe edilen lafın içinde ‘fuck’ varsa Türkiye’de kesin kırmızı kart. Kelimenin devamında ister ‘off’ olsun ister ‘you’ burası Türkiye, burada küfür yok.

Haberin Devamı

10 kişiyle yüklenen Bursa’nın ilk yarının son 5 dakikasında skoru 3-0’a getirmesi içten değildi. Sahneye Türkiye’nin veteranı Rüştü çıktı. Herkes onu alkışladı. Çünkü ruhu vardı.

Ertuğrul Sağlam, “Bireyler, bütünün parçasıdır” derken, Beşiktaş, “Yıldızlar takımın aynasıdır” diyerek, emekliliği gelen Portekizlilerle başarı arıyor.

Dün geceki galibiyet hiçbir Beşiktaşlı’yı kandırmasın. Son 6 dakikada gelen şans golleriydi onlar. 65 dakika 10 kişi oynayan takımın düştüğü anlardı. Beşiktaş, ikinci bir Schuster vakası yaşamak istemiyorsa, ligde play-off grubuna mutlak kalmak istiyorsa, hocasından başlayacak, Portekiz familyasından çıkacak. Bu takımın sahaya ruhunu koymasını sağlayacak bir el masaya vuracak. Bu galibiyet kimseyi kandırmasın.

Yazarın Tüm Yazıları