Kimseye muhtaç degiliz

Güncelleme Tarihi:

Kimseye muhtaç degiliz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 00:00

"Küçük insanlar dedikodularla, büyük insanlar projelerle uğraşır. Ben ve arkadaşlarım Beşiktaş’ı her alanda zirveye çıkaracak projeler üzerinde çalışıyoruz. Kulübümüzün kesinlikle para sorunu yok. Bugüne dek 11 milyon dolar verdiğim Beşiktaş’a, gerekirse 20 milyon dolar daha veririm."

BEŞİKTAŞ’ta kılıçlar çekildi; pazar günü yapılacak mali kongre öncesi muhalefetin ağır eleştirilerine hedef olan kulüp başkanı Yıldırım Demirören, suçlamalara aynı sertlikle karşılık verdi. Eleştirilerin çoğunun mantıklı bir dayanağı olmadığını savunan Demirören, "Küçük insanlar dedikodularla, büyük insanlar projelerle uğraşır. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım kulübümüzü her alanda zirveye çıkaracak projeler üzerinde çalışıyoruz. Beşiktaş’ın 5 kuruşunun hesabını herkesten daha çok koruyorum" dedi.

Yıldırım Demirören, göreve geldiği 1.5 yıl içinde çok önemli işler başardıklarının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz göreve geldiğimizde Beşiktaş’ın gündeminde İnönü Stadı’nın genişletilip UEFA standartlarına getirilmesi, BJK Televizyonu, Akatlar Spor Kompleksi ve Fulya Projesi vardı. Fulya Projesi’ni hayata geçirmenin dışında hepsini yaptık, onu da imza aşamasına getirdik. Mücadele ettiğimiz bütün spor dallarında atağa kalktık. Futbolda çok önemli transferler yaptık. Amatör branşlarda kulüp tarihinde olmayan başarılara imza attık. Futbol alt yapımızı güçlendirdik. Bizim en büyük talihsizliğimiz futbola yaptığımız yatırımların karşılığını alamamamız. Ama ben ve arkadaşlarım kararlıyız; amatör branşlarda Türkiye’de öncü kulüp haline gelen Beşiktaş’ı futbolda da zirveye taşıyacağız."

Kulübün mali yapısı hakkında da bilgi veren Beşiktaş Başkanı, hiçbir şekilde para sıkıntısı yaşamadıklarını özellikle vurguladı. Demirören, "Kulübümüzün kesinlikle para sorunu yoktur. Bugüne dek 11 milyon dolar verdiğim kulübüme, gerekirse yarın 20 milyon dolar daha veririm. Yakın gelecekte kulübümüzün mali durumu çok daha iyi olacak. Uygulamaya koyacağımız projeler sayesinde kulüp kendi kendine yeter bir hale gelecek. Beşiktaş’ı zor durumdaymış gibi göstermek isteyenler, kulübümüzün büyümesinden korkanlardır" diye konuştu.

Yıldırım Demirören, konuşması sırasında ilginç bir tespitte de bulunarak, Beşiktaş’ın en büyük probleminin dedikodu olduğunu söyledi. Eleştirilerin yapıcı olması gerektiğini vurgulayan Beşiktaş Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Camiamız içindeki herkes kulübümüzün menfaatleri için çalışmalı. 103 yıllık Beşiktaş Kulübü’nü kimseye parçalatmam, buna izin vermem. Daha önce defalarca ifade ettiğim gibi; elinde projesi olan ve kulübe hizmet etmek isteyen her Beşiktaşlı’ya kapımız ardına kadar açık. Bütün Beşiktaşlılar’a Sayın Nevzat Demir’i, Siyah Beyaz Derneği’ni ve Beşiktaş Dostları Derneği’ni örnek gösteriyorum. Hepsi de Beşiktaş’a unutulmaz hizmetlerde bulundular. Bütün dernek ve gruplarımız her konuda bizimle işbirliği yapmalıdır. Tüm kongre üyelerini kucaklıyorum. Benim kimseye kinim yok. Beşiktaş’ı ekonomik ve sportif açıdan Türkiye’de en üst noktaya getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın."

İsmail Ünal, Beşiktaş’a saygısızlık yapıyor

BEŞİKTAŞ Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın, Fulya Projesi’ni engellemesi yüzünden Beşiktaş Kulübü sürekli para kaybediyor. Projeyi onun istediği gibi değiştirip, belediyeye geri gönderdik. Fakat bu yeni düzenleme yüzünden kulübümüz 120 milyon dolar gelir kaybına uğrayacak. İsmail Ünal, bir dönem genel sekreterliğini yaptığı Beşiktaş Kulübü’ne saygısızlık yapıyor.

CAREW’İ DUYUNCA ŞOKE OLDULAR

BİZ istediğimiz teknik direktörü ve futbolcuyu alırız. ’Del Bosque’yi getiremezsiniz’ dediler, getirdik. John Carew için de, "Aldığınız fiyata bile satamazsınız’ dediler. Carew’i 7 milyon Euro’ya sattığımızı duyunca şoke oldular. Demek ki isabetli işler yapmışız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!