Kiğılı başkan

Güncelleme Tarihi:

Kiğılı başkan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

212 delegenin katıldığı Genel Kurul'da yapılan başkanlık seçiminde Abdullah Kiğılı 118 oy aldı. Başkan adaylarından Alp Yalman, 87 oyda kalırken, Çetin Susan'a hiç oy çıkmadı. 6 oy geçersiz sayıldı, bir oy da boş çıktı...

Özerk futbol son anda kurtuldu. Futbol Federasyonu'nun dün yapılan olağanüstü genel kurulunda Abdullah Kiğılı başkanlığa seçildi. 212 delegenin katıldığı seçimde Kiğılı 118 oy alırken, rakibi Alp Yalman 87 oyda kaldı. Divana yönetim kurulu listesi vermeyen başkan adaylarından Çetin Susan'a hiç oy çıkmadı. Seçimde 6 oy geçersiz sayılırken, bir oy ise boş çıktı.

Kiğılı, seçimi kazandıktan sonra yaptığı açıklamada, tüm delegelere teşekkür ederek, Türk futbolunun başarısı için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını söyledi. ‘‘Bugün Türk futbolunda üç aydır süren kaos bitti, çünkü tehlikeye giren özerkliği kurtardık. Bu arada Türk futbol seyircisinden, bu akşamki Fenerbahçe-Galatasaray ve Beşiktaş-Trabzonspor maçlarını seyrettiremediğimiz için özür diliyorum'' diyen Kiğılı, naklen yayınlar konusunda BİMAŞ ile CİNE 5'in yöneticilerini biraraya getirerek, en kısa sürede uzlaştırmaya çalışacaklarını ifade etti.

TÜBİTAK Feza Gürsey Salonu'nda yapılan genel kurulda bu kez eski toplantıların tersine, centilmenlik rüzgarları esti. Gerek seçim öncesi, gerekse seçim sonrası her iki başkan adayı birbirlerini kutlayarak, başarılar diledi. Eski başkanlardan Yılmaz Tokatlı'nın divan başkanlığını yaptığı kongreye Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner, Orman Bakanı Ersin Taranoğlu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Tevfik Sarpkaya da konuk olarak katıldı.

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Pazartesi günü görevi teslim alacak olan Kiğılı'nın yönetiminde asbaşkanlık görevini Mete Kılıç ile Haluk Ulusoy üstlendi. Oniki kişilik yönetim kurulu listesinde Nevzat Ergüney, Rahmi Magat, Osman Çağalıkoç, Prof.Fethi Heper, Ali İpek, Selami Özdemir, Mukan Perinçek, Ufuk Özerten, Orhan Saka, İsmail Dilber, Şeref Has, Suat Mamat yer aldı. Tahkim kurulu Prof.Dr.Sait Güran, Av.Türker Arslan, Prof.Dr.Haluk Burcuoğlu, Av.Orhan Çobanoğlu ve Celil Demircioğlu'ndan oluşurken, Merkez Hakem Kurulu'nda Hilmi Ok (FIFA), Erkan Göksel (FIFA), Talat Tokat (FIFA), Bülent Yavuz (FİFA), Halil Atalık, Necmi Temizel, Erdoğdu Diyadin, Abdurrahman Arıcı ve Salih Türktunç yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!