• Hürriyet Twitter
R

Müziğin kalbi bu sonbahar İstanbul’da atacak
MIX Festival’de bu yıl bu isimleri izleyeceğiz!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

İstanbul’da son yılların müzik etkinlikleri içinde hızla öne çıkan MIX Festival, bu yıl da müziğe doymak isteyen herkesin favorisi olacak. 2-3 Kasım tarihlerinde %100 Müzik katkılarıyla gerçekleşecek olan etkinliğin adresi yine Zorlu PSM… İşte bu yıl izleyeceğimiz isimler!

İstanbul müzik sahnesi hareketleniyor!
İyiden iyiye soğuyan havaları müzikle ısıtmak isteyen herkesin gözü bu yıl yine MIX Festival’de olacak. Farklı tarzlarda müzik üretimi yapan ve kendi ekolünde dikkat çeken birçok isim Zorlu PSM sahnelerinde izleyici ile buluşuyor. Balthvs, Bedük, Can Temiz, Catching Flies, Cem Yıldız, Cisetta, Hissikablelvuku, Jame Can Sen, Lucky love, Monday in Neptun, Non, Superbebek, Orhan Tanrıver, Σtella, Temples, Timuçin Coşkun ve Yin Yin gibi isimlerin sahne alacağı etkinliğin öne çıkan ekipleri ise Altın Gün, Digitalism, Local Natives, Milky Chance, Starsailor ve Trentemøller olacak.

Altın Gün

Anadolu rock ve saykodelik Türk müziği etkileri ile dünyaya farklı bir tarz sunan Altın Gün, Hollandalı ve Türk üyeleri ile 2016’dan bu yana hayran kitlesini genişletmeye devam ediyor. Bugüne kadar Altın Gün’ün sesi olan Merve Daşdemir ile sürdürdüğü müzikal yolculuğuna Mayıs ayındaki turne ile son veren grup, artık yola Jasper Verhulst, Daniel Smienk, Erdinç Ecevit Yıldız ve Chris Bruining olarak devam ediyor. Ekibi özgün sound’u ile sahnede izlemek isteyenler için Kasım ayında kaçırılmaz bir fırsat var; Altın Gün 3 Kasım akşamı MIX Festival presented by %100 Müzik kapsamında Zorlu PSM %100 Müzik Sahnesi’nde izleyici karşısında olacak. Biletinizi şimdiden almayı unutmayın!

Digitalism (Live)

Hamburg’da bir plak mağazasındaki tesadüflerle temeli atılan ve 2024’de 20’inci yılını kutlayan elektronik müzik ikilisi Digitalism (Jens Moelle ve İsmail Tüfekçi) iz bırakan işler üretmeye devam ediyor. Stüdyo kayıtları ve sahne performansları sayesinde oldukça geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan Digitalism’in işlerini, FIFA 08'de ve Need for Speed gibi video oyunlarından da hatırlamak mümkün. Elektronik müziğin hakim olacağı unutulmaz bir geceye şahit olmak isteyenler, 2 Kasım gecesi MIX Festival presented by %100 Müzik kapsamında yer alacak gösteriyi şimdiden ajandasına kaydedebilir.

Local Natives

Yola 2005’de “Cavil at Rest” adıyla başlayan fakat 2008’de bugünkü adı “Local Natives” ile yeni bir sayfa açan Taylor Rice, Kelcey Ayer, Ryan Hahn, Matthew Frazier ve Nik Ewing bugüne kadar tam altı stüdyo albümüne ve sayısız sahne performansına imza attı. Bu yılın Nisan ayında “But I'll Wait for You” adlı LP’sini yayına veren ve ardından turneye başlayan California çıkışlı ekip, sürpriz bir açıklamayla Kelcey Ayer ile de yollarının ayrıldığını duyurdu. Albüm tanıtımına devam eden Local Natives’i canlı performansı ile görmek isteyenler, 3 Kasım akşamı MIX Festival presented by %100 Müzik kapsamındaki etkinlikte, Zorlu PSM MIX Studio Sahnesi’nde olmayı unutmasın!

Milky Chance

Elektronik müzik tınılarını gitarla harmanlayıp kendilerine has bir tarz yaratan Clemens Rehbein ve Philipp Dausch, 2012’de başlayan müzikal birlikteliklerini ilk önce Youtube ve Soundcloud üzerinden geniş kitlelere ulaştırdılar, daha sonra da 10 yıla yayılan dört albüm ile müzik dünyasında kendi kulvarlarını açmayı başardılar. Bu sonbahar İstanbul izleyicisi ile buluşacak olan Milky Chance, 2 Kasım gecesi MIX Festival presented by %100 Müzik kapsamında Zorlu PSM’de sahnede olacak.

Starsailor

Lise yıllarında tanışıp hem yaşamı hem de müzikal üretimlerini paylaşarak büyüyen James Stelfox, Ben Byrne, James Walsh ve Barry Westhead artık kariyerlerindeki Starsailor sayfasında 23 yılı geride bıraktılar. Dönem dönem verilen aralar, yeniden bir araya gelmeler ve yeni albümlerle heyecanı hep zirvede tutan İngiliz ekip, uzun süredir beklenen yeni albüm “Where the Wild Things Grow”u geçtiğimiz Mart ayında piyasaya sürdü ve tanıtım turlarına başladı. Bu defa turne durakları arasında İstanbul da var. 3 Kasım akşamı MIX Festival presented by %100 Müzik kapsamında Starsailor izleyici karşısında olacak. Biletler satışa çıktı bile…

Trentemøller

Profesyonel müzik kariyerine 90’ların sonuna doğru başlasa da, ilk stüdyo albümü “The Last Resort”u 2006’da yayınlayan Anders Trentemøller, yıllar içinde ürettiği minimalist, derinlikli ve zaman zaman da karanlık parçalar ile kendi özgün tarzını yaratmayı başardı. Glastonbury, Roskilde ve Coachella gibi prestijli festivallerin aranan isimleri arasına giren Trentemøller, elektronik müzik meraklıları için bu sonbahar İstanbul’a gelmeye hazırlanıyor. Danimarkalı müzisyen, 3 Kasım gecesi MIX Festival presented by %100 Müzik kapsamında Zorlu PSM’de izleyicilerin karşısında olacak.