Staycation, İngilizce’de ‘stay’ ve ‘vacation’ kelimelerinden türemiş. Yani ‘kalmak’ ve ‘tatile çıkmak’... İki ayrı anlamı var. Biri yaşadığın şehirde kalarak tatil yapmak ve o şehrin daha önce keşfetmediğin alanlarını deneyimlemek, diğeri de evinden hiç çıkmadan gerçek otel konforuna ulaşmak… İşte bu sıralar dünyada konforuna düşkün ve standartlarından ödün vermek istemeyen aileler bu ikinci trendin peşinde. Sabah uyandıkları anda kendi evlerinde kendilerini tatilde buluyorlar. Nasıl mı? Detaylar haberimizde…

2010’ların başında başlayan ve şu sıralar altın çağını yaşayan ‘Staycation’ trendi, bize en konforlu tatilin ancak kendi evinde ve sana özel olan alanında geçeceğini söylüyor. İyi bir yemek servisi, konforu esas alan bir hizmet anlayışı için neden illa evinizden çok uzaklara gitmek zorunda kalasınız ki? En şık ve en rahat kanepeyi bulmak, tam salonunuza uygun o tabloyu seçmek için o kadar emek harcadıktan sonra o evin tadını çıkarmamak ne kadar doğru? İşte Staycation trendi ve olmazsa olmaz kuralları!

"EVİMİN TADINI ÇIKARMAYI UNUTTUM"

“Şu an yaşadığım evi dekore etmek için tam 2 yılımı harcadım. Peki, gerçekten tadını çıkardım mı? Hayır! Eve geç geliyorum. Hafta sonları dışarıda oluyorum. İzin aldığımda ise kendimi anında başka bir şehirde başka bir odaya atıyorum. Şimdi fark ediyorum ki, tek bir hafta sonunu bile evden hiç çıkmadan geçirmemişim. Peki, ben bu eve neden bu kadar emek ve para harcadım?”

New Yorker dergisinde çıkan bir makalede tam olarak bunlar yazıyordu. İşte Staycation’ın çıkış noktası da bu: Madem evini bu kadar seviyorsun, o zaman tadını çıkar. En konforlu seçenekleri bul ve tatilini evinde geçir.

ARTIK STAYCATION'IN SEKTÖRÜ BİLE VAR

Staycation’ı en çok tercih edenlerin başında konforuna düşkün New Yorklular ve Londralılar geliyor. Öyle ki artık sadece buna çalışan bir sektör var. Organizasyon firmaları tıpkı bir düğün planlayıcısı gibi bütün hafta sonunu planlıyorlar. Müzik seçiminden, çarşaflara, sabah kahvaltısından akşam yemeğine, spa hizmetinden canlı müziğe müthiş bir hafta sonu için koca bir ekip çalışıyor.

Londra’da 4 kişilik bir ailenin böyle bir hizmeti alması için yaklaşık 2000 sterlini gözden çıkarması gerekiyor. Buna çocuğun bakıcısı bile dahil… Ki dünyanın hiçbir yerinde böyle bir konfora uçak biletleri, otel masrafları eklendiğinde ulaşmak pek de mümkün değil…

SABAH KENDİ YATAĞINDA UYANDIĞIN ANDA TATİLDESİN

Ne döviz kuru, ne havaalanı trafiği, ne otopark derdi, ne bagaj problemleri… Bunların hiçbiriyle uğraşmadan staycation’ı tercih eden aileler sabah uyandıkları anda kendilerini kendi evlerinde tatilde buluyorlar. Tam anlamıyla moda girmek için ise elbette uyulması gereken belli başlı kurallar var. Mesela telefonlar kapatılıyor. O hafta sonu boyunca kesinlikle e-maillere bakmak da yok. Bu hafta sonunun milli kıyafetleri sadece o hafta sonuna özgü getirtilen bornozlar ve yumuşacık terlikler… Menü de mutlaka günlük rutinin dışında; gerçekten özel yemeklerden oluşuyor. Evin her yerinde en sevdiğiniz kokuları yayan çiçekler ve mumlar var.

BU HAYAT BODRUM'DA MÜMKÜN

Peki, Türkiye’de durum nasıl? Böyle bir konfora en iyi nasıl erişilebilir? Hizmet anlayışıyla dünya çapında onlarca kez ödüle layık görülen Banyan Tree, Bodrum’da Nef’in iki büyük projesiyle tam anlamıyla bu hayatın kapılarını aralamayı hedefliyor; Evinde otel konforu… Ve bunun için her şey düşünülmüş… Banyonuzdaki sabunlar ve şampuanlar bile dünyaca ünlü Banyan Tree’nin ürünlerinden oluşuyor.

Nef Yalıkavak'ı daha yakından incelemek için hemen burayı tıklayın!

SANA ÖZEL PLAJ

Hem Yalıkavak’ta hem de Gölköy’de sadece bu projeye özel kapalı plajlarda, kendi alanınızdan çıkmadan Ege’nin en güzel koylarının tadını çıkarıyorsunuz. Sizi o sırada denizin üstünde spa keyfi bekliyor. Evet burası sizin eviniz; ama evinize geldiğiniz anda bagaj açıp kapatmak için evinize görevliler gönderiliyor. Dilerseniz aynı ekip gardırobunuzu bile düzenliyor.

Nef Gölköy'le ilgili daha detaylı bilgi alabilmek için hemen buradan bilgi formunu doldurun!

ÖZEL AŞÇINIZDAN NE İSTERDİNİZ?

Yemek için alternatifiniz bol. İsterseniz haftanın belirli günlerinde dünya mutfağının en seçkin örneklerini menüsünde sunan restoranını seçin, isterseniz size özel aşçıya kendi menünüzü sunun. Evinizin içinde bir de tropik bar var. İstediğiniz her an, istediğiniz her içki anında hazır. 7/24 Butler ve temizlik servisinden, market alışverişine; valeden araç yıkama hizmetine her şey hiç yorulmadan tam anlamıyla evinizin tadını çıkarabilmeniz ve ultra konforlu bir tatil geçirebilmeniz için tasarlanmış.

AYNI ANDA MALDİVLER’DE DE EVİNİZ OLABİLİR

İşte Banyan Tree’nin bir diğer güzelliği de bu. Gölköy ve Yalıkavak’taki evinizi kullanmadığınız zaman diliminde kiraya verebiliyor ve o sırada Banyan Tree’nin dünya üzerindeki herhangi bir tesisine de gidebiliyorsunuz. Yani sadece Nef’ten ev almıyorsunuz; aynı zamanda Maldivler’den Tayland’a; dünyanın her yerinden ev satın almış oluyorsunuz.

Banyan Tree'nin ayrıcalıklarını Nef'le keşfedin!

Bu bir sponsorlu içeriktir