Bebeklerde sıklıkla görülen sorunlar ve çözümleri
KAYDIRHer bebek bir mucizedir ve hayata tutunduğu ilk andan itibaren mucizevi bir gelişim gösterir. Hamileliğin ilk gününden itibaren geçen 1000 gün, bebeklerin yaşamlarında hiç olmadığı kadar gelişim gösterdikleri zamanı işaret eder. Tabii bu gelişim, ebeveynler için yeni bir deneyim olduğundan nasıl uyum sağlamaları konusunda bazen kararsız kalabilmeleri son derece doğal. Bebeklerde sıklıkla görülen sorunları ve çözüm önerilerini sizin için derledik…
Bebeğim neden uyumuyor?
İlk zamanlar 1-2 saatlik periyotlarla uyanıp yaklaşık 1 saat sonra tekrar uykuya dalan bebekler, bu şekilde hem dünyaya alışmaya hem de bir uyku düzeni edinmeye çalışır. Ancak kolik sancılar, sık acıkma, bezini değiştirme isteği ve gece-gündüz ayrımını yapamama gibi durumlar uykusuzluğu tetikleyebilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda; öncelikle bu ihtimaller üzerinde durmanızı öneririz.
Bebeğim ağlıyor, ne yapmalıyım?
Bebekler kendilerini ağlayarak ifade ederler ve bunu yaparken her ihtiyaçları için farklı ses tınılarını ya da ağlama şekillerini kullanırlar. İlk zamanlar, sanki bu dili hiç çözemeyecekmişsiniz gibi hissedersiz ama zamanla siz de bu dile alışacağınızdan emin olabilirsiniz. Bezini değiştirdiniz, aç olmadığından eminsiniz, gazını da çıkardınız ama hala ağlaması kesilmedi mi? Hemen olumsuza yormayın. Çünkü bebeklerde ağlamak, biz yetişkinlerde olduğu gibi sadece mutsuzluk belirtisi değildir. Belki de o an sadece size sarılmak istiyor bile olabilir. Sarılma, uyku ve en sevdiği oyuncağı… Tüm ihtimalleri göz önünde bulundurun.
Bebeğimin doyduğundan nasıl emin olabilirim?
Bebeğinizi emzirdiniz fakat karnının doyduğundan emin olamıyor musunuz? Açlık seviyesine bağlı olarak, bebeğinizin işaretleri bu anlamda size yardımcı olabilir. Bebeğiniz karnının doyduğunu; ilk 3 aylık süreçte göğsünüze dokunmayı bırakıp uykuya dalarak gösterecektir. 4-6 aylıkken göğsünüzü itecek, siz tekrar uzatsanız dahi almak istemeyecektir. 6-12 aylıkken ise daha verimli bir şekilde emmeyi öğreneceğinden 10-15 dakika emdikten sonra istemediğini belli edecektir.
Ek gıdaya geçiş sürecinde nelere dikkat etmem gerekir?
Size göre sadece katı besine geçiş olan bu süreç, aslında onlar için bağımsızlığa giden yolda önemli bir adımdır. Farklı tatların varlığını öğrendikleri bu dönemde, “karar verme gücü”ne sahip olduklarını keşfedeler. Artık sizinle masaya oturan bebeğinizin yemek yemesini sağlamak için “Uçak dönüyor, dönüyor, dönüyor” gibi hayal gücünüzü zorlayacak oyunlar geliştirmeniz gerekecektir. Ve tabiii her defasında sanatsal tablolara taş çıkaracak yemek izleriyle dolu yemek masalarına ve bebeğinizin püreye bulanmış hallerine de hazırlıklı olmanızı öneririz.
Bebeğinizin ihtiyacı olan A, D, E, K, C ve B12 vitaminlerini içeren SMA® OPTIPRO® 3 ile yaşam için güçlü bir temel…
ÖNEMLİ DUYURU
İlk 6 ay sonrasında, anne sütü ile birlikte veya anne sütü ile beslemenin mümkün olmaması halinde besin değeri yüksek tamamlayıcı gıdaların verilmeye başlanması gerekmektedir. Bebeklerin farklı hızlarda büyümeleri nedeniyle, sağlık uzmanlarının, bebeklerin tamamlayıcı gıdaları almaya başlamaları açısından uygun zamanın belirlenmesi konusunda ebeveynlere tavsiyelerde bulunmaları gerekmektedir. SMA® OPTIPRO® 3 anne sütünün yerine geçmez ve yeterli tamamlayıcı gıdalar ile birlikte kullanıldığında, 1 yaşın üzerindeki sağlıklı küçük çocukların giderek çeşitlenen diyetlerinde gerekli olan temel besin öğelerini sağlamaya yardımcı olmak üzere üretilmiş devam sütüdür ve sağlık profesyoneli önerisi ile kullanılmalıdır. Bebekler için en iyisi anne sütüdür.