KERS F1'in çevre imajı için önemli

Güncelleme Tarihi:

KERS F1in çevre imajı için önemli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2010 13:22

Williams patronu Frank Williams, KERS'in tekrar Formula 1'e dönmesinin sporun çevreye duyarlı imajı için önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi (KERS), hâlâ kurallarda yer alıyor ama takımlar, aralarında iyi niyet anlaşması yaparak bu sezon bu sistemi kullanmama kararı almıştı.

Ama geçen hafta Malezya'da yapılan toplantıda bu konu yine gündeme geldi ve Williams, sistemin geri dönüşünü desteklediklerini söyledi.

Williams: "Formula 1'i pek aktif olarak takip etmeyen, işbirliğinden yana olmayan basın üyelerinin ilgisini engellemek için, ki şimdiye kadar yapıldı, Formula 1'in bir toteme ihtiyacı olduğuna her zaman inanmışımdır."

"Totem kelimesini kullanıyorum ama çok genel ifadelerle ne demek istediğimi açıklama adına çok yanlış bir kelime. Çünkü KERS, salınım kontrolü için çok anlamlı bir şey ve güç tasarrufu sağlıyor"

"Pahalı, teknik açıdan da zor ve büyük bir lokma. Ama er ya da geç Formula 1, saldırılara neden olan bu kesimlerden birini kızdıracak"

Haberin Devamı

Geçen sezon boyunca KERS'ten sürekli olarak yararlanan McLaren ve Ferrari iken BMW ve Renault başlarda kullanmış fakat daha sonra vazgeçmişti.

2009'da şampiyonluk için mücadele eden Brawn ve Red Bull'da KERS yoktu ama Williams'a göre sistem o kadar gelişti ki artık kullanmayan takım rekabetten uzak kalacak.

Frank Williams: "Eğer üç takımda KERS olur ve diğer yedisinde olmazsa, sistemlerin git gide gelişmesi ile (KERS'siz yarışırsanız) yarış kazanma şansınızın önüne büyük bir engel çıkacaktır. Ya herkes için zorunlu olmadı ya da hiç olmamalı"

Williams, KERS'in mekanik versiyonu üzerine çalışan tek takımdı, diğerleri batarya sistemi üzerinde durmuştu.

Williams, yakıt ikmalinin yasaklanmasının, volanlı KERS'i şimdi kullanışsız hale getirdiğini söyledi.

Williams: "Kendi KERS'imizi kullanamayız. Çünkü bizimki volanlı, daha fazla yer kaplıyor ve bunu koyabileceğimiz tek yer, pilotun arkası"

"Eğer yakıt deposu, iki sene öncekine göre 3 kat büyükse ve KERS'i koymak istiyorsanız, aracınızı Londra otobüsünden daha uzun yapmanız gerekir. Bu yüzden (volanlı KERS'i) başka yerde kullanacağız"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!