Kendi parasinin hirsizi

Güncelleme Tarihi:

Kendi parasinin hirsizi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Pinar Elice... 26 yasinda. Ticaret lisesi mezunu. Yugoslav gocmeni. Maaile ayni evde yasiyorlar. Ailesinin gecimini ustlenmis. Yardimcisi, soforu, aile uyeleri. Sevgilisi var ama, evlenmeyi dusunmedigi icin tanistirmamis. Gazino sahnelerinde dans ediyor, sarki soyluyor, yerli dizilerde rol aliyor. Bazen de gazetelerin haftasonu dergilerinin kapaklarindan ciplak ciplak bakiyor. Ses araliginin dar oldugunu soyluyor: ‘‘Do ile mi arasi’’. Hedefi, ince mi'ye kadar genisletmek.

Hayatindan memnun memnun yasarken, Gazinocular Krali'nin oglu Sacit Aslan, gecen pazar yayimlanan soylesimizde,‘‘Pinar Elice'nin bu memlekette nasil solist oldugu belli. Bir tarihte sevgilisi tarafindan Maksim Gazinosu’nun sahneleri satin alinmadi mi?’’ gibi bircok iddiada bulundu. Elice'den bu iddalara Sacit Aslan'inki kadar siddetli iddialarla dolu cevap geldi. Ve gazino alemi uzerine bir polemiktir koptu. Asagida Elice'nin Aslan'a yonelik iddialarini bulacaksiniz.

Sizi dinliyorum!

- Her yerde her sekilde konusuyor. Hakikaten dogru seyler de konusuyor. Ama kendisi akliyla dili arasinda celiskiler icinde. Roportaji okudugumda guleyim mi aglayayim mi sasirdim. Fahrettin Bey'e zarar gelmesin diye konusmuyorduk. Ama artik bilindigi uzere Sacit Bey, babasi tarafindan yasal olarak evlatliktan reddedilmis bir kisidir. Dogrularin konusulma zamaninin geldigini dusundum. Cunku hakkimda cok asilsiz, tahmin urunu konusmalar var.

Maksim'de zengin sevgiliniz sayesinde mi sahne aldiniz?

- 1988'de orient olarak (Dansoz demek istiyor) geldim. 1995'e kadar Sacit Aslan'in ne tipini bilirim ne adini duydum. Benim calistigim bu donemlerde, Fahrettin Bey, oglunu Maksim'den uzaklastirmisti. O sure icinde Allah'in ve Fahrettin Bey'in sayesinde bu gunlere geldim. 1992'de assolist oldugumda Sacit Aslan yoktu. Sevgilimin sahneyi satin aldigini, bin kisiyi getirdigini soylemesi yalan. Ozel, sokak ve ev hayatimi bilebilmesi mumkun degil. Derken solist oldum. Ilan paralarimi zengin sevgilim vermis, gazinoyu satin almis. Bu bir sefere mahsus olsaydi, aklim mantigim uyardi. Bir kere buna hicbir zengin sevgili dayanmaz.

BENI TAHRIK EDIYORLAR

Sacit Bey'in iddia ettigi gibi Fahrettin Bey'i pohpohlayip zaaflarindan mi yararlandiniz?

- Fahri Bey, boyle pohpohlanmalara gelecek insan degil. Cok akillidir. 70 kusurunda, babam yasinda. Kizim diye hitap eden, neler gormus, neler gecirmis bir insan. Hemen pohpohlanmaya gelseydi, bugun Maksim gazinolari olmazdi. Gazinocular Krali olmak kolay mi? Fahrettin Bey'in isinde dikkat ettigi iki nokta vardir, sanatcilarinin durust ve isine saygili olmasi. Aksi taktirde calisamazsiniz. Ozel yasantiyla ilgilenmez ama akillar verir.

Dansoz oldugunuz halde Fahrettin Bey sesinizi nasil kesfetti?

- Egitim de gormedim, okullu da degilim. Gazinolarin bittigi sirada ucundan yakaladim. Hayali ihracatcilar gelirmis. Guller icinde pirlantalari gormedim. Yetisemedim, cocuktum. Fahri Bey eski assolistlerin kaprislerinden, fiyat politikalarindan acayip dertliydi, sikilmisti. Yeni insanlar yaratip ders vermek istiyordu onlara. Cok guzel sesim var diye cikarmadi sahneye beni ama cok kabiliyetliydim. Gelecegi cok iyi goren bir adam. Star isiginin bende oldugunu gordu. Calisirsam cok iyi yerlerde olacagimi soyledi. Benden once Sibel Can'i sahneye cikarmisti. Bes yil sonra da beni. Aksaray Musiki Cemiyeti'ne gittigimi biliyordu. Cok da iyi dansediyordum. Zaten o zaman kadinligimi kullanacak durumda degildim. 16 yasindaydim. Fahri Bey, iki yil boyunca is terbiyemi gordu. Yuzunu kara cikarmayacagimi biliyordu.

Ciplak pozlariniz bu doneme denk geldi?

- Cahillik... Bir erkek dergisine poz verdim. Bilemezdim ki gunun birinde assolistlik mertebesine gelecegimi. O zamanlar bu kadar gazete, televizyon yoktu. Bir sekilde duyulmak gerekiyordu. Fahri Bey, hata olmadigini, bir detay oldugunu, isimle asacagimi soyledi.

Hala ciplak poz vermeyi surduruyorsunuz?

- Ben de ciplak poz verme taraftari degilim. Aman aman bayilmiyorum vermeye.

Oyleyse neden?

- Bu isin sistemi bu. Basina nasil tanitacaksiniz kendinizi? Bana sira gelinceye kadar yapmamasi gereken insanlar da yapiyor. Ihtiyaci yok. Benim ihtiyacim var. Daha yeni yeni ayaklarimin uzerine basan sanatciyim, veriyorum bu tip pozlar. Tiyatrocular veriyor. Bunlara sormak lazim. Ben bu resimlere karsi degilim. Bir gecis donemindeyim.

Baska yolu yok mu?

- Yok. Mecburuz. Baska bir yolu olsa onu yapariz.

Bu yola zorlayan nedir, hangi guctur?

- Bilemiyorum ki. Kimse bilemiyor. Kendimizi duyuramiyouz. Bizi kapak yapmak istiyorlar. Dekolte resim istemiyorum. Kendi hayatim var. Iyi bir evlilik, guzel cocuklarim olsun istiyorum. Artik bu tarz resimler istemiyorum. Olmaz diyorlar, bu tarz kapak olamazsin. Bacagin cirkin mi diye beni tahrik ediyorlar. Goguslerin sarkik, o yuzden dekolte pozlar veremiyorsun, diyorlar. Bacagimi aciyorum, goguslerimi soyle yapip fiskirtiyorum. Belki bu dogru degil. Ama benden onceki nesil yapiyorsa ben niye yapmamayim? Onlar su an starlar.

KASETLERIM HIC SATMADI

Kasetlerinizin satisi ne durumda?

- Benim hicbir zaman kasetim satmadi. Oyle yuzbinlerce falan. Patlayan bir sarkim yok. Ama gazinoda en iyi is yapan Sibel Can'dan sonra ikinci isim benim. Cok teknik sarki soyleseydim operaci olurdum, gazinolara cikmazdim. Ama duzgun sarki soyluyorum, iyi dans ediyorum, iyi sov yapiyorum, halkla diyalogum cok iyi. Espri yapip insanlari eglendirebiliyorum. Madonna'nin sesi cok mu iyi. Ama iyi sov yapiyor. Iki ayirim var: Gazino ve konser sanatcilari. Sacit Bey bu iki ayrimda celiskide kaliyor. Ben bir sov sanatcisiyim. Cok yonluyum. Dizi de cekiyorum. Komedi bile oynadim. Allah tarafindan kabiliyetim var. Turkiye'deki ilk talk-show'u ben yaptim. Okuyarak surunmedim ama mucadele verdim. Hatalarim, cahilliklerim oldu ama hicbir zaman ahlaksizliklarim olmadi. Sacit Bey'in soyledigi gibi zengin sevgilimin parasiyla gelmedim buralara. Talebi olan sanatciya dizi cekerler, gazinoya cikarirlar. Bayi toplantilari, ekstra diye bir olay var. Erkege sarki soylemek ayip mi? Neden saptiriyorlar? Cemal Resit Rey'de konser vermeye hazir degilim ama bes yil sonra oraya da cikacagim.

Kimler gelip dinliyor, seyrediyor sizi?

- Eskiden burokrasi, isadamlari, ust duzey disciler, politikacilar geliyordu. Onlar simdi halk oldu. Neden? 12 Eylul sonrasi hayali ihracatcilar cikti. Para el degistirdi.

Kod adi Iblis ve Sahmeran

Bizdeki lakabi iki taneydi: Iblis ve Sahmeran. Yilanlara hakaret etmek istemiyorum. En azindan dokunmayinca zarar vermiyorlar. Ama Sacit icin dokunmasan da karalamak cok kolay. Maksim Gazinosu'yla babasinin arasina sikismis bir insan. Bir isi yok ki. Su isim var diyecek hicbir sifati, hicbir vasfi yok. Tek bir vasfi var, basarili insanlar hakkinda konusup gundem yaratmak. Herhalde gazino acmak icin sponsor ariyor. Boyle apik sapik (abuk-sabuk) arkadan konusmak, bir erkege yakismiyor. Bugun arkamdan konusup yarin canikom diyecek bir insan. Istikrarsiz, kisilik problemi var. Psikolojik tedavi gormeli. Benden ne istiyor?

Bir kere bir insan kendi parasinin hirsizi olmamali. Hakkimi yedi. Babasinin zarf icinde kendisiyle bana vermesi icin gonderdigi 300 lirayi bana 200 olarak verdi. Her gece 100 lirami cebine atti. Uc ay once aciga cikinca Fahrettin Bey, Sacit'i kovdu. Bardagi tasiran son damla oldu. Kovulduktan sonra mi bu isler ve ben kotu oldu? Su an onun girtlaginda benim ekmek param var. Ben sekiz sene calistim. Dort sene boyunca benim islerimden evine ekmek parasi goturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!