Zuhal Olcay’dan bir boşanma hikáyesi...

Güncelleme Tarihi:

Zuhal Olcay’dan bir boşanma hikáyesi...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2006 00:00

Zuhal Olcay, uzun bir aradan sonra Ayşe Kulin’in eserinden uyarlanan Geniş Zamanlar dizisiyle ekrana dönmeye hazırlanıyor.

Star TV’de yeni yılda yayınlanacak olan dizide Oktay Kaynarca ve Özge Özberk’le başrolü paylaşan Olcay, kocası tarafından aldatılan bir boşanma avukatını canlandıracak.

Kurtlar Vadisi ve Sağır Oda’dan tanıdığımız tecrübeli yönetmen Serdar Akar’ın yöneteceği Geniş Zamanlar dizisinin senaryosunu Asmalı Konak ve Haziran Gecesi’ne imza atan Mahinur Ergun yazdı.

Geniş Zamanlar dizisinde rol teklifi nasıl geldi?

- Bir gün Mahinur Ergun beni aradı. Ayşe Kulin’in eserini senaryo yapıyoruz dedi. Bir kafede Mahinur Ergun ile oturduk, konuştuk. Senaryoyu çok beğendim, yapımcıyla ve yönetmenle de buluştuk, anlaştık. 1 ay sonra çekimler başladı. Güzel bir şekilde devam ediyor.

Canlandıracağınız Ayla nasıl bir karakter?

- Ayla güçlü bir karakter. Çok başarılı bir boşanma avukatı. Hayatında her şeye duygudan çok mantık çerçevesinden bakan bir insan. Aşk ve aşık olabilme duygusunu, insanların zaaflarını anlayamayan, sürekli mantık penceresinden hayata bakan bir kişiliği var. İnsanların zaaflarının olabilmesi kendisine saçma geliyor ancak bir süre sonra kendisi yaşayarak bazı durumları öğreniyor ve küçümsediği insanların arasında bulunuyor, empati kurmaya çalışıyor. Gerçek hayatta da bu böyledir. İnsan yaşamadığı bir olay için önceden ahkam keser ’ben olsaydım’lı cümleler kurar ama o kişi sen olduğunda hiçbir şey konustuğun gibi olmaz.

/images/100/0x0/55ea4712f018fbb8f8759337
Geniş Zamanlar’da neler izleyeceğiz?


- Dizide toplumdaki çeşitli sınıflardan insanların hayatlarını mercek altına alan başarılı bir hikáye örgüsü var. Farklı sosyal sınıflardan insanların yolları bir şekilde kesişiyor. Sınıf farklılıklarının getirdiği problemler ve onlarla baş etmeye çalışmaları dizinin ana temasını oluşturuyor.

Diziyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Ayşe Kulin gibi bir edebiyatçının kaleminden çıktı hikáyenin omurgası. Senaryo aşamasında omurga farklı işlense de karakterlerin birbirleri ile ilişkilerinin düzeni açısından insana güven veriyor. Sanıyorum hikáye örgüsü insanları etkileyecek.

Başrolleri Oktay Kaynarca ve Özge Özberk ile paylaşıyorsunuz. Sette uyumunuz nasıl?

- Oktay benim eski arkadaşım. Özge ise çok şeker, çok yetenekli. Ekipten, senaristimiz ve yönetmenimizden çok memnunum ve sette huzurluyum. 5 Ocak’ta yayına gireceğimiz için yoğun bir tempoda çalışıyoruz ama yorulmuyoruz diyebilirim.

Dizide polemik yaratacak bir soru çıkar mı?

/images/100/0x0/55ea4712f018fbb8f8759339
- Biz böyle tartışmalara yaslamıyoruz sırtımızı ama tabii insanların nereye takılıp, ne polemik çıkaracağını bilemiyoruz. Televizyonda öncelikle şunun yanıtını bilmek gerek; Ne kadar sanat yapabilirsiniz? Böyle baktığınızda bir televizyon dizisi, çekilme koşulları, amacı, bu işin sanatsal boyutta yapılmasına elverişli değil. Ancak özenli işler yapabilirsiniz. Diziler, çok çabuk tüketilen ürünler. Hızlı olmak, hızlı çalışmak zorundasınız. Bütün o şartlar içerisinde bu olayı sanat boyutuna taşıyacak şartlar için zaman ve bilincin gelişmesi gerekiyor.

Son dönemde beğendiniz diziler var mı?

- Çok kötü bir televizyon izleyicisiyim. Yarım yamalak bakarım. Sitcom olarak Avrupa Yakası, son zamanlarda çıkan diziler içerisinde de en çok Hatırla Sevgili’yi izledim diyebilirim. O da kanal değiştirirken. Ayşe Kulin’in başka bir hikáyesi ’Köprü’ de dizi olarak çekilmiş. Onu da bir bölüm izleyebildim. Dediğim gibi kötü bir izleyiciyim.

Önümüzdeki günlerde Zuhal Ocay’ı nerelerde göreceğiz?

Şu anda tiyatro gösterimiz Nathalie’nin turnesi devam ediyor. Selim Atakan ile bir performans gösterim olacak, onun hazırlıklarına yakında başlıyoruz. Londra’da çektiğimiz filmimiz İyi Seneler yeni yılda gösterime girecek.

Ayla başka ben başkayım

/images/100/0x0/55ea4712f018fbb8f875933b
Dizide oynadığınız Ayla karakteri kocası tarafından aldatılan bir boşanma avukatı. Yakın zamanda siz de benzer şekilde gündeme geldiniz. Rolü kabul etmek zor oldu mu?

- Ekranlara bakarsanız dizilerin belirli konuları vardır. Aldatma, intikam, aşk, kavuşanlar, kavuşamayanlar vesaire. Oynadığım rol bana yakın diye bir şey asla söz konusu olamaz. Sonuçta Nathalie’de de bir hayat kadınını oynuyorum. Kurgusu iyi planlanmış bir hikáye ve güzel rol olarak bakıyorum Ayla’ya.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!