Zeytinyağlı biber dolması

Güncelleme Tarihi:

Zeytinyağlı biber dolması
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 06, 2007 11:10

Haberin Devamı

6 KiÅŸilikÂ

Zeytinyağlı biber dolması

Gerekli malzemeler

6 büyük boy soğan
3/4 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı çamfıstığı
1, 1/3 su bardağı pirinç
3 küçük boy domates
3 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 1/4 su bardağı su (sıcak)
2 yemek kaşığı kuşüzümü
12 adet orta boy dolmalık biber
1 küçük demet maydanoz
1 küçük demet dereotu
10-15 yaprak taze nane
1 tatlı kaşığı tarçın
3/4 tatlı kaşığı karabiber
3/4 tatlı kaşığı yenibahar
2 yemek kaşığı limonsuyu

Hazırlanışı

Soğanların soyun, yıkayın ve ince ince doğrayın. Yağ ve fıstıkla birlikte tencereye koyup kapağını kapatın, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 10 dakika kavurun. Fıstıkların sararması için birkaç dakika da ateşi açarak karıştrın.

Haberin Devamı

Pirinci yıkayıp süzün, tenceredeki karışıma ekleyin, birkaç kez daha çevirin.

Domatesleri yıkayıp birini ayırın diğerlerini rendeleyip tencereye koyun. 2 tatlı kaşığı tuz, şeker ve 1 su bardağı su ekleyip karıştırın, üzerine kuşüzümünü serpin, önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 10-15 dakika pişirin.

Diğer yanda biber, maydanoz ve dereotunu yıkayın, biberin sap kısımlarını bastırarak çıkarın ve çekirdeklerini boşaltın. İçlerine kalan tuzu serpin.

Maydanoz ve dereotunu ayıklayıp ince ince kıyın. Nane ve baharat ile birlikte pilava ekleyip 10 dakika dinlendirin.

Kalan domatesi dörde bölüp, yarım santimetre kalınlıkta doğrayın. Biberleri hazırlanan içle doldurup üzerlerini domates dilimleriyle kapatın. Yayvan bir tencereye dizip, en üste ısıya dayanıklı düz bir tabak koyun.

Kalan 1/4 su bardağı sıcak suyu ekle, yaklaşık 50 dakika pişirin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!