Zeki Müren akademik panelin konusu

Güncelleme Tarihi:

Zeki Müren akademik panelin konusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2004 00:15

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin bünyesindeki Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) son yıllarda müzik alanındaki faaliyetleriyle dikkati çeken bir kuruluş. Türkiye’nin en iyi kayıt stüdyolarından birine sahipler. Sertab Erener, Fahir Atakoğlu, Athena, Mor ve Ötesi gibi birçok müzisyen, bu stüdyoyu tercih ediyor. Öğrenciler de burada kayıt teknolojisini öğreniyor.

MİAM, düzenlediği konserler dışında, panel ve söyleşilerle de ilgi çekiyor. Aralık ayında ‘Müzikte Risk’ temalı bir dizi panel düzenlediler. Müzik Yönetimi ve İşletmeciliği Bölüm Başkanı ve MİAM’ın faaliyet koordinatörü Fuad Abdullah, İstanbul Life Dergisi’nin son sayısında yapılan bir röportajda bu panellerle ilgili olarak ‘Risk almadan müzikte atılım yapmak mümkün değil. Bu konuda bir şey ifade edebilecek insanları çağırdık’ diyor.

Panellerde bugüne kadar Ceza, Mor ve Ötesi, Kardeş Türküler gibi gruplar konuk oldu. Murathan Mungan, şarkı sözü açısından risk konusunu ele aldı. Naim Dilmener ve Doç. Songül Ata, pop ve arabesk ilişkisini anlattılar. Müzik piyayasındaki riskler ve Cemal Reşit Rey iki ayrı panelin konusuydu.

Bugün ise saat 12.00’de düzenlenecek seminer Amerikalı besteci John Cage’in müziğine odaklanıyor. Panelde Dr. Robert Reigle, Onur Türkmen ve Zeynep Bulut konuşacak, panel İngilizce olacak.

Panellerin sonuncusu önümüzdeki hafta çarşamba günü yine 12.00’de olacak. ‘Zeki Müren ve Risk’ konulu bu panelde, Zeki Müren’in Türk müziğine katkıları ve aldığı riskler incelenecek. Panele Prof. Dr. Şehvar Beşiroğlu, sosyolog Yrd. Doç. Dr. Ayhan Erol, Doç. Dr. Ali Ergür ve Prof. Dr. Mutlu Torun, konuşmacı olarak katılıyor.

Toplantılar ücretsiz, herkese açık. İstanbul Maçka’daki İTÜ MİAM Kitaplığı’nda düzenleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!