Yüzdeki sarkmalar hangi kozmetik ürünlerle geciktirilebilir?

Güncelleme Tarihi:

Yüzdeki sarkmalar hangi kozmetik ürünlerle geciktirilebilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 11:44

Ciltteki sarkmalar 30’lu yaşlardan sonra yavaş yavaş başlayan 40’lı yaşlardan sonra hızlanarak ilerleyen bir süreçtir. Henüz insanoğlu yer çekiminden güçlü değil. Cilt dokumuz ve kaslarımız sürekli yerçekiminin etkisiyle, zayıflayan bağ dokularıyla sarkmanın karşısında duramıyor. 30’lu yaşlara kadar uzmanların antiaging ürünlerini gece kullanmayı önermiyorken, 35 yaş ve sonrasında gece kremlerini kullanmaya başlayabileceğinizi söylüyor.

Haberin Devamı

Peki, yüzdeki sarkmalar hangi kozmetik ürünlerle geciktirilebilir? Sırasıyla marka ve ürünlerini listeleyemesek de bu konuda hedef belirtebiliyoruz. Cildin yeniden yapılanmasına katkıda bulunan etkin maddeler şöyle; 3 çeşit hidroksi asit grubu olan Alfa Hidroksi Asit (AHA),  Beta Hidroksi Asit (BHA), Poli Hidroksi Asit (PHA). Bu asit grubu, ürünlerdeki bileşen miktarlarına göre farklı cilt soyma ve yeniden yapılandırma gücüne sahipler. Yüksek dozları ancak uzman hekimlerce uygulanabilir.

AHA Grubu: Elma, üzüm, şeker kamışı, limon, portakal ve sütten elde edilen bu asit grubunun soyma gücü çok yüksek olduğundan hassas ciltler dikkatle kullanmalıdır ve bu kuvvetli asitli ürünleri kullandıktan sonra güneş ışığına çıkmaktan kaçınılmalıdır. Yaz veya kış etken maddesi AHA olan ürünleri tercih edenler güneşten koruyucu bariyer ajanlı ürünleri de alışveriş listelerine eklemeliler.

Haberin Devamı

BHA Grubu: Bu grup yağda çözünme özelliği ile ön plana çıkar ve bu etkileşim faktörü sebebiyle akneli cildi olanlara önerilir. Bu ürün grubunun en favorisi Salisilik asittir ve soya gücü çok düşük olduğundan uzun süreli düzenli kullanımı kalıcı sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

PHA Grubu: AHA grubunun laboratuar ortamında poliasit grubu formuna dönüştürülür. Soyma gücü çok düşük olduğundan güneş ışınlarına karşı duyarlılık oluşturmaz. Cildin bağ dokusunu güçlendirir, nemlendirir ve en üstün özelliği tüm cilt yapılarına uygun olup diğer asitler gibi her hangi bir komplikasyona sebep olmamasıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!