OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 23, 2005 00:00
Antalya'da 1970'li yılların başında deneme üretimine baÅŸlanan avokado, kalp, damar hastalıkları, göz saÄŸlığı, kemik geliÅŸimi, diÅŸ ve diÅŸeti hastalıklarına iyi gelirken, üreme sisteminin daha iyi çalışmasını saÄŸlıyor.Kozmetik sanayinde de kullanılan ‘Her derde deva' avokado, Türkiye'de geçen yıl 600 ton üretildi. İçerdiÄŸi doymamış yaÄŸ asitleriyle kanda kolesterolün yükselmesini önleyen, kalp ve damar hastalıkları için doÄŸal bir ilaç olan avokadonun vücuda sayısız yararları bulunuyor. Avokadonun tanesi pazarlarda 1 YTL'den (1 milyon lira) satılıyor. Antalya Narenciye Seracılık ve AraÅŸtırması Enstitüsü'nde 23 yıldır avokado üzerine araÅŸtırma yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Aliye Demirkol, ‘Türkiye'de yılda yaklaşık 600 ton avokado üretiliyor. Daha yolun başındayız. Avokado az üretildiÄŸi için fiyatı çok yüksek. Ayrıca avokadoyu tanımıyoruz. Akdeniz kıyı ÅŸeridinin hemen her yerine uyum saÄŸlayan avokado, her derde deva bir meyve’ diye konuÅŸtu.Â
button