Yeşil gözlü Mardinli

Güncelleme Tarihi:

Yeşil gözlü Mardinli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2012 00:00

Adnan Koç (30) Türk Sanat Müziği söylüyor. Şimdiye kadar sahne ve radyo programlarıyla bir dinleyici kitlesi edindi. Özellikle de tok sesiyle. Ama ‘Muhteşem Yüzyıl’da Behram Paşa’yı canlandırmaya başlamasıyla olan oldu ve renkli gözleriyle kadınların kalbini çaldı

Haberin Devamı

Adnan Koç yaptığı radyo programlarından sonra kanlı canlı ‘Muhteşem Yüzyıl’da karşımıza Behram Paşa olarak çıkınca kadınların radarına takıldı. Yeşil gözleri her yaştan kadını etkisi altına aldı. Adnan Koç, aslen Mardin doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Mardin’de tamamladı. 20 yaşına kadar da Mardin’de yaşadı. Fazlasıyla kalabalık bir aileye sahip. Tam dokuz kardeşi var. Babasını dokuz yaşındayken kaybetti. Ama babasından Türk Sanat Müziği merakı yadigâr kaldı. “Babam paşa şoförü olarak orduevi-askeriye arası mekik dokurken sıkı bir Zeki Müren hayranı olmuş, musikiye bağlanmış. Evde bol bol plak dinlerdi. Tabii bebekliğim de, hep o sesleri dinleyerek geçti ve böylece müzik merakım başladı. TSM bizim öz kültürümüz, en önemlisi zor bir tarz, saygınlık ve fark yaratıyor. Ama daha önemlisi bu bir kültür. Eğitime gelince, ne kadar yetenek ve ses olsa da eğitimsiz profesyonel Türk Sanat Müziği icracısı olmak zor iş. Nota, usül ve makam bilmek gerekiyor. Musiki eğitimimi Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde aldım” diye anlatıyor. Ardından İzmir’e geçti. Alsancak ve Kordon’da çeşitli mekanlarda sahne aldı. “Bu işi yapacaksam doğru yer İstanbul’dur” düşüncesiyle İstanbul’un yolunu tuttu. 2006’da Kasdav-TRT işbirliğiyle yapılan Türkiye ses yarışmasında birinci oldu ve bir de albüm çıkardı.

Haberin Devamı

BEHRAM PAŞA HAKKINDA HİÇ BİLGİM YOKTU

Müzikten sonra hayatına giren ikinci mesleği oyunculuk aslında planladığı bir şey değildi. Çevresindekiler fiziğini ön plana çıkarıp oyunculuk yapması gerektiğinde ısrar ediyordu ama o kararsızdı. Fikrini değiştiren bir ajans sahibinden de bu sözleri duyması oldu. Hemen Ayla Algan Ekol Drama da eğitime başladı. İlk işi 2006’da bir televizyon filminde başrol oynamak oldu. Bunu başka televizyon filmleri ve ‘Sarı Sarı Liralar’ dizisi takip etti. Şimdi de Muhteşem Yüzyıl’da Behram Paşa karakterini canlandırıyor.

Tarih bilgisinin okul yıllarında edindiği kadar olduğunu söylüyor: “Behram Paşa tarihte büyük yer edinmiş, özellikle Mohaç Savaşı ve Viyana Kuşatması’nda kendini göstermiş, güçlü bir paşa. Anadolu Beylerbeyi iken, Kalender Şah isyanındaki tüm çabasına rağmen başarısız olunca, İbrahim Paşa tarafından azlediliyor. Bu haksızlığı gururuna yediremediği için İbrahim Paşa’ya gizli bir düşmanlık besleyen bir karakter. Behram Paşa hakkında çok bilgim yoktu. Hazırlık aşamasında tarihte nasıl biri olduğunu neler yaptığını araştırdım, tabii sadece Behram Paşa’yı değil, o dönem tarihini de iyice öğrenmiş oldum. Bunun dışında binicilik dersleri aldım. Fiziksel olarak çok bir değişiklik gerekmedi, zaten sakalım vardı, sadece biraz daha uzattım. Kendimi ve oyunculuğumu bu diziyle çok sayıda kişiye gösterebildiğimi düşünüyorum.”

Haberin Devamı

SANAT MÜZİĞİ SÖYLEYENE KRAVAT ZORUNLULUĞU YOK

Bir erkek olarak göz önünde bir iş yaptığınızda kadınlar sizi daha çok beğeniyor. Giyim tarzımın spor olması bilinçli bir tercih. Kalıp fikirlere karşıyım. Türk Sanat Müziği söyleyen, illa takım elbise giyip kravat takmak zorunda değil. Gencim ve bu müziği de gençlere ulaştırmaya çalışıyorum. Bu nedenle kendi tarzımda, daha spor kıyafetler tercih ediyorum.

ESTETİĞİM YOK

Fena bir adam değilim diye düşünüyorum. Ama herkes gibi benim de beğendiğim ve beğenmediğim yönlerim var. “Burnun estetik mi?” diye soruyorlar. Hiçbir yerimde estetik yok. Kendimi duygusal, sahiplenici, kötü gün dostu biri olarak tanımlayabilirim. Bir yıldır evliyim ve bir aylık bir oğlum var. Sık aşık olmak diye bir duruma inanmıyorum çünkü gerçek aşk insanın hayatında öyle defalarca karşısına çıkacak bir şey değil.

Haberin Devamı

GENÇLERE BU MÜZİĞİ SEVDİRMEK BENİ MUTLU EDİYOR

Sahne programlarım ve konserlerim devam ediyor. Her cuma gecesi Moda Çakırkeyf’te sahne alıyorum. Radyo Alaturka’da salı günleri yayınlanan ‘Adnan Koç’la Şarkılardan Fal Tuttum’ adlı bir programım vardı, çekimlerim yoğunlaşınca ara verdik. En kısa zamanda tekrar başlamayı düşünüyoruz. Beni dinleyen çok farklı tarzda insanlar var. Ama en çok mutlu eden gençlerin çokluğu. Türk Sanat Müziği’nin sanıldığı gibi sadece ileri yaştaki kişilere hitap etmediğini görmek ve göstermek beni sevindiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!