Güncelleme Tarihi:
'YENİLEBİLİR SANAT SERGİS'İNDEN FOTOĞRAFLAR
Türkiye’de yeniliklerin öncüsü Akmerkez, bir ilke daha imza atarak, ünlü lezzet tasarımcısı Maksut Aşkar’ın ‘edible Art /yenilebilir sanat’ sergisinin ev sahipliğini üstlendi.
Sanatın ve lezzetin bir arada sunulduğu ‘Akmerkez Edible Art/Yenilebilir Sanat by Maksut Aşkar Sergisi’, 10 Mart Perşembe akşamı seçkin konukların katıldığı bir kokteyle kapılarını açtı. Maksut Aşkar’ın kendine has dokunuşlarıyla farklı tatları harmanlayarak yarattığı lezzet tasarımlarının sergilendiği deneyimsel pop-up sergi 10 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.
Ünlü lezzet tasarımcısı Maksut Aşkar, Kırmızı-Yeşil-Mavi renk skalası etrafında şekillenecek olan ‘lezzetli’ çalışmalarını sergilediği Akmerkez Edible Art/Yenilebilir Sanat by Maksut Aşkar’ adlı sergiyle bir kez daha tüm dikkatleri üzerinde topluyor.
Enstalasyon (yerleştirme) sanatından izler taşıyan serginin ev sahipliğini üstlenen Akmerkez, Türkiye’de bir alışveriş merkezi çatısı altında açılan ilk deneyimsel pop-up sergiyle misafirlerine farklı bir deneyim yaşatıyor!
Maksut Aşkar, farklı tasarım, koku ve lezzetlerin yanı sıra etkileyici bir müzik eşliğinde 5 duyuya birden hitap edecek olan sergisi hakkında şunları söylüyor: “Dünyada ‘food art’ adı verilen bu sanat, yeni yeni dikkat çekmeye ve enstalasyon sergi olarak ön plana çıkmaya başladı. Biz de ‘Akmerkez Edible Art/Yenilebilir Sanat by Maksut Aşkar’ adını verdiğimiz sergiyle, insan gözünün görebildiği tüm renklerin oluşmasını sağlayan Kırmızı-Yeşil-Mavi renklerin ifade ettiği lezzetlerle sanata ve algılara göndermeler yapıyoruz.”
Akmerkez Marka Müdürü Dr. Nur Ziyaoğlu Aytekin ise “2010 yılında moda dünyasında büyük ses getiren “Akmerkez FashiOnAir” organizasyonlarımızla ilk kez bir alışveriş merkezi içerisinde pop-up mağazacılık konseptini hayata geçirdik. Bu yıl da yine bir ilki daha gerçekleştirerek, “pop up sergi” konsepti kapsamında Maksut Aşkar’ın lezzeti farklı bir boyuta taşıdığı tasarımlarını misafirlerimizle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Enstalasyon sanatıyla lezzetin bir arada sunulduğu bu sergi ile misafirlerimize farklı bir deneyim yaşatmayı umuyoruz” şeklinde konuştu.