Yeni sezonun alışveriş listesi

Güncelleme Tarihi:

Yeni sezonun alışveriş listesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2006 00:00

Mağazalar yeni sezon ürünlerini vitrine çıkaralı birkaç hafta geçti. Alışverişin başlaması ise havaların bir miktar serinlemesiyle oldu. Biz de modacı, manken ve imaj danışmanı kadınlara sorduk: "Bu sezon mutlaka gardırobunuza ekleyeceğiniz 5 parça ne olurdu?" diye.

Ortak cevaplara bakınca anlaşılıyor ki; çok yüksek belli pantolon veya etek, bacağı saran dar pantolon, tayt ve kocaman bir çanta almak şart. Siyah ve gri tonlarından, toprak renklerinden de şaşmamak gerekiyor. Sonra da araştırdık, adı geçen parçalar hangi markada, kaça bulunur diye.

ÖZLEM SÜER / TASARIMCI

İlle de gri tonları

Öncelikle gardırobunda griye yer açacağını söylüyor: "Birkaç sezon daha kalacak bir ton, bu sezon altın rengi de var, ama gri, metal etkisiyle devam edecek. Nedeni de modanın tekrar sakin ve yalın bir sürece, minimal bir yenilenmeye girmesi. Gri nötr bir renktir, sakinliği verebilir." İşte tercihleri.

1- Erkeksi kesim ceket. Ceketler erkeksi kesimli ama feminen. Keskin hatlı, vatka hissi veren, güçlü omuz detayları olan ve üste oturan tasarımlar var. Kadının siluetini ortaya çıkarıyor. Ben siyahı öneririm.

2- Dar manto. Dar oturumlu, kloş inen, üst kesimde biraz maskülen havası olan, düğmelerin öne çıktığı bir manto, ben olsam yine siyah alırdım.

3- Sigara pantolon. Siyah saten, yüksek korsajlı, göğüs altından başlayan pantolonlar, bacakları uzun gösterir. Bunu daha çok ince kadınlara öneriyoruz ama 40 bedene kadar çıkabilir.

4- Beyaz gömlek. Klasik yakalı, ama farklı detaylarında espriler barındıran, kuplu ve esnekliği olan kumaştan yapılmış beyaz gömlek.

5- Büyük çanta. Çok cepli ve çok fonksiyonlu büyük çantaları tercih etmek doğru olur. Renk olarak ara tonlarda vintage efekti olan çantaları öneririm.

EMEL KURHAN / TASARIMCI

Yüksek belli siyah etek

Yazbukey markasının yaratıcılarından Emel Kurhan, leopar deseninden vazgeçmiyor. O da büyük boy çanta meraklısı ve yüksek bele olur verenlerden.

1- Leopar desenini her zaman severim. Büyük bir leopar çanta alırdım bu sene.

2-Bilekten kesilmiş siyah bir tayt. Genelde sonbahar ve kışta ben çok etek giyerim, ısınmak açısından likra ya da penye bir tayt güzel olur. Ayrıca taytla giymek için çok kalın örgülü, boğazlı ya da düz, çok büyük, etek gibi giyilen kazaklardan istiyorum.

3- Kış olmasına rağmen ince tabanlı ayakkabı giyiyorum. Topuksuz düz her renk babetler. Bu sezon da sarı, turuncu, kırmızı, siyah, dore, mor her renk babet alabilirim. Babetler rugan da olabilir. Ağırlıkta siyah giyinip, büyük çanta taşıyıp renkli babetler giymeyi düşünüyorum.
/images/100/0x0/55ea8970f018fbb8f8867009


4- Yüksek belli siyah etek. Bu sezon yüksek belli, kemerli, düz, dar ve diz hizasında arkadan yırtmaçlı siyah bir etek mutlaka alırım.

5- Bilekten biraz uzun, kapalı, klasik dore bir deri eldiven.

EVRİM TİMUR / TASARIMCI

Stiletto şart

İç giyim markası Morrera’nın baş tarasımcısı Evrim Timur, altın rengini ve geçen sezon bolca gördüğümüz tüviti bu yılın favorileri arasına koydu.

1- Tayt. Etek ve kısa pantolonların altına giyilebilir. Sezonun en çarpıcı detayı. Bilekte biten taytlar, açık ayakkabılar ya da kısa botlarla giyilecek.

2- Kapalı stiletto ayakkabı. Tayt ve dizaltı yün çoraplarla giyilebilir. Kapalı stilettosuz bu kış geçmez.

3- Altın takılar. Altın, tekrar altın çağına girdi. Boncuk ve beyaz metal yerini altına bırakıyor.

4- Tüvit kabanlar. 1920’li yılların gözdesi tüvit kabanlar rafine bir şıklık getiriyor. Artık tüvit kaban giymeden sokağa çıkmak yok.

5- Smart telefon. Telefonunuzdan hem görüşme yapıp, hem de maillerinize bakamıyorsanız kesinlikle "out"sunuz. Hislendiğiniz bir anın fotoğrafını çekip, sevdiklerinize yollamanız ve bunu kendi web sitenizde yayınlamanız da cabası.

SUNA KABADAYI / STİL DANIŞMANI

Trençkotu unutmayın

Suna Kabadayı, kıyafet ve aksesuvarlarda sıkça kullanılan süslemelerin, nakış ve işlemelerin, mücevherlerin yerini, yalın hatlı, erkeksi, klasik ve geometrik desenlerin aldığını söylüyor. Kabadayının renk seçimi ise siyah ve beyazın birarada kullanıldığı dramatik desenler ve bunlara katılan parlak, cesur bir kırmızı.

1- Dizüstünde biten bir trençkot, klasik şık giyimin vazgeçilmez parçası. Etek-ceket ve pantolon-ceketli kombinasyonların oldukça revaçta olduğu bu sonbahar, kimse siyah ya da bej bir trençkotu gardırobundan eksik etmesin.

2- Dar yelek. Katlı giyim modasına ve ofis ortamına uygun şık bir alternatif. Daracık yelekler, yüksek yakalı, militer tarzda beyaz gömlek ve bol kesimli dökümlü bir çizgili pantolonla kombinlenebilir. Kısa ve dar kesimli ceket ile kullanılabilir.

3- Dar paça pantolon. Daralarak inen paçalar, özellikle bilekten bağlı ve platform botlarla giyilebilir. Bellerin de yükseliyor olması sevindirici bir haber, özellikle bacak boyunu daha uzun göstermek açısından avantajlı. Tepeden tırnağa siyah giyinip farklı kumaşlar kullanılarak görüntü hareketlendirilebilir.

4- Kıyafetler sadeleşirken, aksesuvarlar ihtişamını koruyor. Büyük çantalarda ruganın yanı sıra kürk, leopar desenleri, timsah derisi, yılan derisi gibi lüks dokunuşlar göze çarpıyor.

5- Çok ince ya da çok kalın kemerler. Bel hattını vurgulamak için elbiselerle, bu sezon çok revaçta olacak beyaz gömlekle ve tuniklerle kullanılabilir. Ceketin üstüne bile takabilirsiniz.

GÜZİDE DURAN / MODEL

Kırmızıya bayılıyor

Spor giyinmeyi tercih eden ve markaları sevmediğini söyleyen Güzide Duran, bu çizgide seçimler yaptı. Onun renk tercihi kırmızıdan yana. İşte sıralaması:

1- Düz, dar paçalı ve düşük belli bir blucin.

2- Balıkçı yaka yün bir kazak.

3- Taşlı, büyük ve gösterişli bir broş.

4- Ayakkabıyla bilekli bot görünümünün arasında, "yarım bot" denebilecek, kadife kırmızı bir bot.

5- Ekose bir korse. Kırmızılı lacivertli olursa daha iyi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!